Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Prištići na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.12.2015. 10:00

Vjerojatno je riječ je normalnim žlijezdama koje se nalaze na ovom području.

boro23

15.12.2015. 23:55

Poštovani doktore, prije više od mjesec dana nakon oralnog sexa primijetio sam blago crvenilo na kožici penisa, tj. na dijelu koji se spaja s glavićem. Preventivno sam namazao taj dio,ali i preostali dio prepucija macmiror kremom. Kremu sam imao od prije i prepisao ju je ginekolog od supruge nakon što joj je dijagnosticirana infekcija candidom, a ja sam nakon spolnog odnosa na glaviću i kožici imao crvenilo, nakon korištenja spomenute kreme crvenilo je prošlo (prije cca 9 mjeseci). Međutim sada kada sam koristio istu kremu drugi dan blago crvenilo se proširilo po prepuciju i od onda ne prolazi. Bilo mi je čudno i vidio sam da je rok trajanja kreme prošao prije nekoliko mjeseci. Može li uzrok crvenila biti iritacija zbog roka trajnja. Koristio sam i neutralnu kremu Bepanthen od koje se crvenilo ublažilo, ali nije prošlo. Liječnik opće prakse mi je prepisao Plymicol kremu i nakon mazanja tom kremom ponovno se crvenilo pojačalo i javio se svrbež (isto kao i kod korištenja macmiror kreme). Tada sam na preporuku liječnika bio na pregledu kod urologa koji je rekao da je to diskretno crvenilo vanjskog lista prepucija bez vidljivih ragada, nema znakova fimoze i propisao mi betrion kremu 2x dnevno 7 dana. Mažem betrionom od 10.12., blago crvenio je još uvijek prisutno, a pojača se nakon masturbacije. Također sam radio kulturu ejakulata, urin na klamidije, mikoplazme i ureaplazme, nalaze još nemam. Uz crvenilo kada bolje pogledam i raširim kožicu vidljivi su kao neki sitni bijeli prištići koji se ne vide tako dugo dok se ne raširi kožica i pogled fokusira na to mjesto . Zabrinut sam što to traje već više od mjesec dana. Do sada nisam nikada imao probleme nakon oralnog sexa, supruga je radila i bris jezika na candidu i bio je negativan, kao i bris ždrijela i streptokok nije bio izoliran. Trebam li otići do dermatologa i može li se na temelju nalaza koje ću dobiti odrediti da li je riječ o gljivicama ili je potrebno raditi bris i radi li se on uopće na prepuciju? Može li ta iritacija tako dugo trajati i smije li se to crvenilo namazati alfoderm kremom, to je liječnik prepisao mom sinu koji je na gornjem dijelu kožice spolovila imao kao crveni lišaj i nakon mazanja mu je prošlo? Pokušat ću poslati i sliku ako će se dobro vidjeti. Hvala unaprijed na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.12.2015. 22:30

Mislim da će svi nalazi biti uredni i to će potvrditi da nemate nikakvu bolesti. Vjerojatno je riječ o iritaciji koja se može ponavljati i to u kombinaciji s nepotrebnim liječenjem raznim kremama. Odlazak dermatatologu samo ako neki od nalaza bude patološki.

boro23

17.12.2015. 19:15

Poštovani doktore hvala na odgovoru.

Podigao sam nalaze: urin- ureaplasma spp. nije izolirana, mycoplasma hominis nije izolirana, chlamydia trachomatis- RT-PCR negativna, ejakulat- < 5 PMF pri velikom povećanju, normalna flora. Molim vas detaljnije objašnjenje za nalaz ejakulata, može li to biti povezano s upalom prostate jer sam prošle godine imao takvu dijagnozu ili je u pitanju nešto drugo? Je li potrebno ponoviti kulturu ejakulata? Zanima me da li je to potencijalno opasno za začeće djeteta jer supruga i ja planiramo drugo dijete? Trebam li po vama učinit još neke od pretraga, npr. briseve uretre? Koju neutralnu kremu preporučate za crvenilo i vjerojatnu iritaciju prepucija? Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.12.2015. 00:05

Sve sam predvidio. Nalazi su uredni i ništa više od pretraga nije potrebno. Nemate nikakvu bolest. Ako baš želite nešto mazati, neka to bude Bepanthen.

zvonkec92

18.12.2015. 18:25

Poštovani,
Primjetio sam prije mjesec i pol negdje kako raste kao vodenasta izraslina iznad penisa koja se nije mogla istisnuti jer nije pujica. Zadnjih tjedan dva su pocele rasti iste ili slicne na penisu. Nikada prije to nisam imao.Imao sam sa novom djevojkom odnose bez zastite. Molio bi vas da mi kazete o cemu se radi i da li je nesto opasno da idem na pregled.
Hvala unaprijed.
Slike:
[IMG]http://i66.tinypic.com/2hg8cgg.jpg[/IMG]
[IMG]http://i68.tinypic.com/zvbns7.jpg[/IMG]
[IMG]http://i63.tinypic.com/312z3lz.jpg[/IMG]

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.12.2015. 19:45

Riječ je o virusnoj bolesti tzv. moluskama koje se prenose spolnim putem. Potrebno je otići kod dermatovenerologa koji će to ukloniti ekskohleacijom (posebnom oštrom žlicom).

rile1234

08.01.2016. 17:55

Postovani doktore, mozete li mi reci nesto vise o ovim promjenama na penisu? Da li imam razloga za brigu? Hvala

[IMG]http://i66.tinypic.com/1hb5eq.jpg[/IMG]

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.01.2016. 18:35

To su normalne žlijezde. Nema razloga za brigu.

Gordon

17.01.2016. 16:00

Postovanje,

Zamolio bih Vas ako mozete da mi kazete sta moze biti ovo?
Naime, od septembra prosle godine imao sam neko crvenilo i crvene tacke na glasnu, lijecio sam se na svoju ruku, mazanjem Canesten kremom jer sam mislio da imam gljivice, sto je umanjilo to crvenilo,a zatim sam presao na Didermal kremu, sto je uklonilo crvenilo ali mi je posle nje kozica koja prelazi preko glansa zadebljala i otvrdjala, i pojavili se ovi kao mali plihovi ispod glansa, sa lijeve i desne strane. Sa desne strane je bio veci, ali se sada dosta smanjio, i on je u duzini mozda 2-3mm, nisam mogao da ga slikam jer kamera ne moze lijepo da zumira. A ovaj sa lijeve sam vam slikao ima ih 2, jedan veci i jedan manji. Takodje uradio sam laboratoriju test na gljivice i bakterije prije mjesec dana, jer se crvenilo vratilo, i ispostavilo se da imam bakteriju enterococcus nakon cega mi je izabrani doktor prepisao 5 penicilina, nakon kojih sam uradio ponovo test i nije bilo bakterije ali ovi plihovi su ostali.
Trazio sam po internetu i uradio test na hlamidiju i bio je negativan. Jedino jos sto pronalazim po internetu su kondilomi. Da li ovo mogu biti kondilomi, jer mi izgleda kao mali plih, ne boli na dodir, s vremena na vrijeme osjetim neko peckanje u glansu. Nisam radio nalaze krvi i urina.

Hvala

http://postimg.org/image/pvba2vai3/

http://postimg.org/image/pg4lbipzl/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.01.2016. 22:35

Na drugoj fotografiji bi se moglo raditi o kondilomu. U svakom slučaju, mislim da se trebate prestati sami liječiti i da trebate dermatovenerološki pregled.

Gordon

17.01.2016. 23:45

To je isti dio samo jedna slikana odozgor a druga sa strane da biste mogli koliko toliko jasno vidjeti. Sjutra cu uraditi nalaze krvi i urina, ali da li da posjetim dermatologa ili urologa zbog ovoga?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.01.2016. 12:55

Dermatologa.

Mali23

29.02.2016. 16:25

Postovanje. Naime danas pri pranju sam uocio malo bijeli pristic. Toliko je mal da se jedva vidi ( velik je kao petina zrna rize )... Znaci gotovo je neprimjetan ali se na lazi ispod glavica. Ne cese me niti ima kakvog crvenila. Tokom odnosa uredno koristim zastitu i sve. Samo se sad brinem da li je moguce da su to ti kondilomi? Bas je jako malo i uzasno se brinem da nemam kondilome jer uredno odrzavam higijenu i koristim zastitu tokom odnosa.
Molim vas odgovorite mi.

Hvala. lp

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.03.2016. 10:00

Po opisu se ne radi o kondilomu. Vjerojatno je riječ o normalnoj žlijezdi koja se nalazi u ovom području.

zoran.p

01.03.2016. 10:00

Postovani,pre dva dana,a nekoliko sati nakon seksualnog odnosa sa suprugom pojavili su mi se pristici na penisu kao na slici ispod.Molim za pomoc,da li je nesto opasno i kako to da zalecim.Zanima me o cemu se radi.Molim za savet.Hvala u napred.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.03.2016. 21:10

Vjerojatno je riječ o iritaciji koja ne zahtjeva liječenje. Eventualno možete mazati Bepanthen kremu.

yxc

02.03.2016. 16:40

Davno su mi se pojavili kao potkozni pristici, kojih ima po cijelom penisu, ali i po mošnji. Mislio sam da ce to proci, ali vec dugo to imam. Nisam imao odnos. Postoji li neka krema za uklanjanje? Hvala na pomoci.
Evo i slika.. http://tinypic.com/r/314a5uq/9

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.03.2016. 14:30

Riječ je o normalnom izgledu spolovila i normalnim žlijezdama u ovom području. Dakle, niti se mogu, niti smiju uklanjati.

Max85

23.03.2016. 19:55

Postovani doktore molim vas pomozite, primetio sam malu izraslinu na penisu koja nije osetljiva na dodir, ne boli me i ne svrbi . Mozete li mi reci o cemu se radi i da li treba da posetim dermatologa. Unapred zahvalan


http://imageshack.com/a/img921/1734/1qcLzm.jpg
http://imageshack.com/a/img923/5154/wWrqLQ.jpg