Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3758

Broj poruka: 13403

Kostović Krešimir, dr. med.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12

psorijaza na licu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

denis

02.12.2001. 12:59

Poštovani, molio bih Vas za savjet.
Naime imam 30g. ,a psorijaza mi se pojavila sa 21 g. ,međutim prije nekoliko tjedana pojavila se po prvi put na licu tj. na nosu ,u obliku male okrugle fleke.
Inače do sada sam je imao uglavno samo na laktovima, koje tretiram već nekoliko godina Devonex kremom ali, koliko znam, nesmije se primjenjivati na licu, pa bih Vas stoga molio za savjet što od dostupnih preparata smijem koristiti te kako da tretiram pojave na licu.
Hvala !

prof dr.sc.Jasna Lipozenčić

04.12.2001. 21:50

Psorijaza se može manifestirati i na licu. Zbog moguće sličnosti sa seborejičkim dermatitisom potrebno je učiniti pretragu na P. ovale. Ako je nalaz pozitivan, tada se psorijaza na licu liječi antimikotikom uz kombinaciju s kortikosteroidom tonikom 14 dana. Ponovna mikološka kontrola je potrebna nakon liječenja. Lokalni retinoid u obliku kreme ili gela može se također aplicirati na lice. Ipak savijetujem pregled dermatovenerologa.