Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Pucanje i ljuštenje kože


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Damir

14.10.2004. 00:00

Poštovani,
imam problem sa kožom na dlanovima i stopalima, već duže vrijeme. Prvo se na koži pojave male smeđe točkice, koje se popune tekućinom i popucaju. Nakon toga se koža ljušti, i ponekad popuca do mladog mesa. Doktor je na pregledu ustanovio da nema gljivica, terapija je bila obična krema glicerin/silikon baza. Test na alergiju nije zatražen. Moram napomenuti da su mi ruke dosta izložene vodi.

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

14.10.2004. 16:56

Mogu nagađati da se radi o kontaktnom dermatitisu tj. upali kože na vanjski podražaj ili dishidrotskom dermatitisu za koji se smatra da nastaje zbog osjetljivosti na metale.Ne znam o kojoj se kremi radi za njegu no problem je sigurno u čestom močenju ruku u vodi.Zbog toga zaštitni sloj kože slabi i koža se više ne može braniti na podražaje.Zbog toga je potrebno što više ruke mazati kremom za njegu i smanjiti broj namakanja.U protivnom može nastati alergija na čitav niz tvari.Ruke perite samo s sindet od Avene ili Uriaga.Za njegu ruku od Vichy Lipidiose što više mažite.Kod neizbježnog pranja stavite pamučne rukavice i preko gumene te tako max. 30 minuta perite i napravite pauzu zbog znojenja ruku.Za sad ne bi alergološki testirao.