Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Dermatovenerologija / Pucanje i ljuštenje kože

Dermatovenerologija

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 3355

Broj poruka: 10449

Kostović Krešimir, dr. med.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

KBC Zagreb
Kišpatićeva 12
Zagreb

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Pucanje i ljuštenje kože

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Damir

14.10.2004. 00:00

Poštovani,
imam problem sa kožom na dlanovima i stopalima, već duže vrijeme. Prvo se na koži pojave male smeđe točkice, koje se popune tekućinom i popucaju. Nakon toga se koža ljušti, i ponekad popuca do mladog mesa. Doktor je na pregledu ustanovio da nema gljivica, terapija je bila obična krema glicerin/silikon baza. Test na alergiju nije zatražen. Moram napomenuti da su mi ruke dosta izložene vodi.

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

14.10.2004. 16:56

Mogu nagađati da se radi o kontaktnom dermatitisu tj. upali kože na vanjski podražaj ili dishidrotskom dermatitisu za koji se smatra da nastaje zbog osjetljivosti na metale.Ne znam o kojoj se kremi radi za njegu no problem je sigurno u čestom močenju ruku u vodi.Zbog toga zaštitni sloj kože slabi i koža se više ne može braniti na podražaje.Zbog toga je potrebno što više ruke mazati kremom za njegu i smanjiti broj namakanja.U protivnom može nastati alergija na čitav niz tvari.Ruke perite samo s sindet od Avene ili Uriaga.Za njegu ruku od Vichy Lipidiose što više mažite.Kod neizbježnog pranja stavite pamučne rukavice i preko gumene te tako max. 30 minuta perite i napravite pauzu zbog znojenja ruku.Za sad ne bi alergološki testirao.