Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Sebacealni nevus


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nicolinaa

23.11.2015. 16:20

Postovani doktore, moj djecak je star 2 mjeseca. Po rodjenju primjetili smo da na nosicu ima promjenu. Promjena se manifestuje kao linearni plak zuckasto bijeli koji pocinje od obrve i spusta se sredinom do samo ulaza u nosnu supljinu. Od rodjenja nije primjecena ni jedna promjena u vidu rasta i promjene boje. Danas mu je postavljena dijagnoza naevus sebaceus, naevus verrucosus. Molim Vas najljubaznije za kratko objasnjenje, da li ova promjena moze ostaviti posledice u daljem odrastanju i da li postoji tretman kojim je moguce otkloniti ovu promjenu. Ukoliko postoji mogucnost da kod Vas licno dodjemo na pregled molim upute. Mi se inace javljamo iz Banja Luke. Hvala unapred! Lijep pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.11.2015. 10:45

Riječ je o obliku prirođenog madeža koji se najčešće nalazi na licu ili vlasištu. Može se sporo povećavati. U određenom postotku može prijeći i u neki maligni tumor nakon dužeg vremena. Dakle, kada Vam dijete bude veće, dolazi u obzir kirurški tretman (sada ne). Preporučio bih Vam pregled u Ambulanti za pedijatrijsku dermatologiju, KBC Zagreb, s ciljem da se potvrdi dijagnoza.