Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


seborea vlasišta kod beba


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanda

13.10.2004. 10:40

Mojoj bebi od godinu dana dijagnosticirana je seaborrhea capillorum i dermatitis perioralis, a za lječenje je prepisan terapija Elocom za vlasište u trajanju od 10 dana i Trixera za dermatitis. Možete mi reći dal je to kod tako male djece kronično? Dali postoji bolja terapija? Kako to utjeće na rast kose s obzirom da moja beba još nema puno kose?

Unaprijed zahvaljujem!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

13.10.2004. 17:20

Nisam baš shvatio što je terapija za seboreju a što za perioralni dermatitis.Malo je prerana dob za perioralni dermatitis no bez pregleda mogu nagađati samo uzrok stoga ću savjetovati za vlasište terapiju.Trixera je odlična kako za cijelo tijelo tako i za lice.Naslage u vlasištu skidajte maslinovim uljem te na eventualno crvenilo mažite Afloderm kremu 1-2x dnevno max. 3-4 dana.Od Mustele koristite šampon za kosu te tokom dana 1-2x dnevno tekućinu protiv tjemenice od iste firme tako da je nanesete te masirate i isperete nakon 2 minute.Afloderm koristite samo uputi dok tekućinu protiv tjemenice po potrebi.Šampon koristite 1-2x tjedno a tekućinu protiv tjemenice po potrebi i ne skupa s šamponom.Kod beba se radi o prolaznom poremećaju i ne utječe nikako na rast kose te budite bez brige.Napominjem da se nekad zna tjemenica vraćati te treba povremeno održavati preventivno terapiju.Postoji bolja terapija no potreban je pregled jer treba terapiju uvijek prilagoditi stanju promjena.