Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Spolne bolesti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

janko1234

22.05.2016. 15:00

Poštovani,

sinoć sam imao nezaštićeni spolni odnos s nepoznatom ženskom osobom. Molim Vas mišljenje koje sve pretrage bih trebao napraviti kako bih se uvjerio da se nisam nečime zarazio.

Također Vas molim mišljenje koliko nakon odnosa je najbolje provoditi pretrage.

Lijep pozdrav,
Janko

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.05.2016. 22:35

Ne možete se napamet testirati na sve spolne bolesti. Možete napraviti za 6-8 tjedana anti HIV test, te serologiju na hepatitis B i C.

stels02

17.06.2017. 18:05

Postovani
Nisam sigurna dali se radi tocno o nekoj spolnoj bolesti ali me zanima vaze misljenje.
Unazad dvije godine cak i ne tako puno imam neke bjele tockice tamo dole i stalno me to svrbi i imam neki bjeli iscjedak koji se kao sirast skuplja tamo dole i ljecila sam to s kremom i vaginaletama protiv gljivica i smirilo se malo ali sad imam novi problem.
Pocela sam ove godine krajem drugog mjeseca s spolnim odnosima.Posto sam mlada nemogu ici kod ginekologa i ovo mi je prvi decko makar je on prije imo odnose ali je zdrav.
Imala sam menstruaciju koja je zavrsila u nedelju i sad me muci nastavlja mi se bol nakon nje u donjem djelu trbuha i jajnika,imam potrebu za mokrenjem i mokrace nema puno i onako je malo zuto-bijela,boli me predio desnog bubrega ali sam vec ove godine lijecila upalu i imama neki bjeli iscjedak koji na gacama ostavlja kao zuti trag i tu i tamo osjecaj mucnine koji se brzo makne i pece me nakon mokrenja i malo boli kad se brisem dolje i svrbi me.
Mozete li mi molim vas dati savjet sto da radim?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.06.2017. 21:55

Pitanje treba postaviti ginekologu.

MM.JP

25.08.2017. 01:15

Postovani,

Ispod glavica na kozici imam male ranice, pretpostavljam da sam se ogrebao na tom dijelu.
Proslo je tjedan dana, a zadnji 3 dana su te ranice vidljive i svijetlo zute boje.

Kod prepone osjetim neku kvrgu koja boli na dodir.

Zadnja tri dana me pocelo peckati kada bi mokrio.

Isao sam pregled kod urologa koji mi je rekao da to izgleda rana od povrede i dobio sam betrion mast, mazati dva puta dnevno.
Za problem bolnog mokrenja sam dobio uroloske cajeve.
Napravio sam test mokrace i nema nikakvih upala, a doktor je rekao da sam vjerojatno prehladio prostatu i prepisao mi je prostamol uno.

Dva dana pijem cajeve i bolje mi je od njih, bol se smanjila, osjetim peckanje na vrhu glavica, a nekada nista.
Ranica mi izgleda kao da se malo zagnojila, ali mi se bas ne cini da se povlaci.
Osjetio sam da mi malo povremeno zna curiti, nije iscjedak, nema miris niti boju, vise kao sluz, ali u malim kolicinama.
Kvrga u preponi je ostala i boli na dodir.

Zanima me je li potrebno traziti drugo misljenje posto sam procitao puno clanaka i jako sam zabrinut da se krivo lijecim. Doktorica je jos predlozila test ejakulata ako se stanje ne smiri.
U spolni odnos se nikada ne upustam bez zastite.

Lijep pozdrav,

Josip

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.08.2017. 15:55

Možete još obaviti dermatovenerološki pregled zbog ranica na spolovilu. Urološke tegobe liječite i dalje kod urologa.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.08.2017. 15:55

Možete još obaviti dermatovenerološki pregled zbog ranica na spolovilu. Urološke tegobe liječite i dalje kod urologa.

25.08.2017. 18:05

Mazao sam neku kremu papiloma na glavi misleci da su to kondilomi a ono ustvari papule,posle mi se pojavilo crvenilo ispod glavica na kozici mazao sam canesten nestalo je i cim sam prestao opet se vratilo,kad ga operem glavic je crven i sjajan a ako ga slucajno ne operem jedan dan stvara se neka bela masa preko crvenila?da li je to neka iritacija ili su gljivice?kanida?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.08.2017. 12:50

Može se raditi o iritaciji, ali i o Candidi.

MM.JP

31.08.2017. 08:20

Postovani,

Pisao sam Vam ovdje prije 5 dana o svom problemu, ranicama ispod glavica.

Dva dana nakon pregleda posjetio sam drugog urologa.
Jako peckanje pri mokrenju mi se javljalo samo ujutro, a ranica se bila malo upalila jer ju nisam smio ostavljati na otvorenu.
Drugi urolog mi je rekao za bol u preponi i bolno mokrenje da je to rekacija na upalu rane, te mi je rekao da nema potrebe za uroloskim cajevima i prostamolom. Prepisao mi je klavocin 1 tableta svakih 12 sati i da nastavim mazati sa betrion masti, a kontrola za 10 dana.
Odmah nakon pregleda sam napravio pretrage krvi i mokrace koji su u redu.
Vec 4 dana pijem antibiotik i mazem ranicu sa kremom i stanje je puno bolje, nemam nikakvih poteskoca sa mokrenjem, bol i kvrga u preponi prolazi, a ranica ne izgleda vise upaljeno, kao da je nova koza ispod narasla i jedino je zna nakupiti kao zuti gnoj, ali vrlo malo koji isperem i opet namazem kremom.
Mene sada brine nova ranica, ne vjerujem da ju prije nisam primjetio na glavicu, skroz ispod i taj dio koze je stalno u kontaktu sa prijasnjim ranicama. Nova ranica ne izgleda kao ove prije, samo je malo crvena, kao neka iritacija i boli na dodir.
Nakon citanja po internetu nekako mi se cini da imam spolnu bolest meki čankir. Ranice na slici su jako slicne kako su moje izgledale i isto su imale udubljenje koje se znalo napuniti sa gnojem, sada sve slabije i vise se ne vide udubljenja. Takoder pise da dolazi do upale zljezde u preponi.
Sada sam 90% siguran da se ozljeda dogodila tijekom oralnog sexa sa stalnom partnericom koja nema tu spolnu bolesti niti slicne bakterije, infekcije itd.

Molim Vas za savjet koje bi pretrage jos mogao napraviti da budem siguran i je li moguce da klavocin moze izlijeciti navedenu spolnu bolesti.

Puno hvala na prijasnjem odgovoru.

LP

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

31.08.2017. 16:30

Mislim da vam druge pretrage nisu potrebne, a sigurno je da nemate meki čankir. Slijedite upute drugog urologa.