Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Svrab i crvenilo po nogama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Danijel23

30.03.2017. 06:50

Pozdrav.
Imam problem sa svrabom na nogama već godinu i pol dana i ne znam kako da to riješim. Mazao sam Beloderm kremom donekle mi je pomoglo a onda se to polako proširilo i na druge dijelove tijela ali nije toliko izražajnije kao na nogama i sve je više tih točkica i plikova pogotovo na nogama pa sam našao benzilbenzoat u sobi i počeo da s tim da mažem skoro cijelo tijelo. Da li uzrok tome mogu biti crne male bubice jer sam ih do sada našao 2-3. Ne znam odakle bi mogle doći i slično, možda preko mačaka, jer imam tri mačka ali su vani, ponekad uđe samo jedan. Najgore što se od svih ukućana dešava meni samo to. Evo i slike, da naglasim na nogama mi je to najviše i neke točkice su smeđe, valjda što se osuši taj dio i što još može da bude uzrok tome? http://prntscr.com/eq4n7p http://prntscr.com/eq4nox

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.03.2017. 20:35

S obzirom da tegobe traju više od godine dana, bilo bi najbolje da se javite na pregled dermatologu. Vi bolest svrab (scabies) nemate i benzil-benzoat je kriva terapija. Vas muči vjerojatno svrbež i uzroci su brojni. Terapija ovisi o točnoj dijagnozi.