Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


svrbez


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

aleksandra

06.11.2003. 13:12

Poštovani,

imam jedan problem i nadam se da cete mi izaci u susret i odgovoriti.
Naime,na preponama mi se pojavio ojed.Prvo je to bio mali krug sa izbocinama i crvenilom,a potom i jakim svrabom-povremenim,naročito pri kontaktu sa vodom-da bi se taj ojed nakon mjesec dana proširio.Na tim mjestima koza mi se osusi,ali prilikom cesanja ojed,crvenilo i izbočine se povrate.
Nadam se da cete mi odgovoriti u cemu je rijec i preporuciti mi neku kremu da bi sprečila taj nepodnosljivi svrab

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

07.11.2003. 06:49

Prema Vašem opisu teško je reći o čemu se radi. Moglo bi se raditi o gljivičnoj bolesti koja može biti praćena crvenilom, srvbežom i ljuštenjem kože. S obzirom da se radi o preponama, u obzir dolaze i svi oblici tzv. intertriginoznog dermatitisa koji mogu biti pogoršani vlaženjem (znojenjem...). Moglo bi se raditi i o tzv. itirativnom dermatitisu izazavan raznim sapunima i gelovima za tuširanje...
Savijetujem Vam da se obratite nadležnom dermatologu koji će na temelju kliničkog pregleda i labaratorijske obrade (mikološka pretraga-bris kože na gljive) ustanoviti o kakvoj je dermatozi kod Vas riječ i pružiti Vam odgovarajuću terapiju.