Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Svrbež vlasišta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

candida

13.03.2007. 21:55

Pozdrav! Moj veliki problem sa svrbežom vlasišta još nije riješen. Dva mjeseca sam koristila šamon Ducray Kertyol koji je to suzbijao ali čim sam se vratila običnom, svbi ko ludo. I kosa mi ima grozan miris, masti se kao i prije Keryola i vidim da ima malo prhuti. Hoću li morati stalno koristiti te šampone? I šta da ja sad radim?

Dinko Kaliterna, dr. med.

14.03.2007. 18:30

Ne znam ni spol niti vašu dob. Ako ste ženskog spola u obzir dolazi kontracepcija. Promjena prehrane je jako nužna uz unos određene kombinacije i vitamina da se smanji mašćenje kose. Što se tiče šampona trebalo bi ih za sada koristiti dalje. Uzmite od Dr Kremera šampon za masnu kosu i masku za masno i nadraženo vlasište.

candida

14.03.2007. 23:20

Zahvaljujem na odgovoru. Imam 25 godina i žensko sam. Kontracepcijske pilule trenutno ne uzimam ali mi je preporučen Yasmin. Bili one pomogle mojem vlasištu? Prhut prije nisam primjećivala, vlasište je bijelo, nema crvenila, nema izraženog ljuskanja, samo ponekad žari i svrbi. Kosu ne bojim, šampone sam probala sve moguće, jedino se dobrim pokazao Kertyol i to jer sam pročitala neke vaše savjete na ovom forumu pa sam zaključila da možda imam tu tzv. masnu prhut. Kako promijeniti prehranu? Ne konzumiram nikakvo meso osim ribe,ne konzumiram alkohol, osnovu prehrane mi čini povrće i voće, apsolutno ne volim brzu hranu i izbjegavam sve aditive, išta umjetno i što nije svježe. U čemu griješim? Hvala na strpljenju i trudu za svako od ovih pitanja na forumu!!!!