Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


tamne fleke


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sneza

05.09.2001. 13:42

Već duže vremena imam tamne fleke po tijelu ( izuzev po licu ,rukama ,nogama, vratu )koje nijesu kružnog oblika neke dostižu veličinu jajeta.ne osjećam nikakav svrab ali su jako ružne za vidjeti.izraženije su na djelovima tijela na kojima se više znojim ma preponama, ispod grudi,ispod pazuha i po stomaku dok ih je na leđima manje.ljekar mi je preporucio što češće tuširanje i tretman kremom obitin.možete li mi reći nešto više o problemu i preporučiti neku bolju terapiju pošto sa ovom nijesam primijetila nikakav napredak.unaprijed zahvalna.

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

26.09.2001. 15:27

Prema Vašem opisu može se raditi o tri kožne bolesti. Bez mikološkog i histološkog pregleda, te laboratorijskih nalaza zbog uzroka nastanka hiperpigmentacija, ne m,ože se odrediti učinkovito liječenje, stoga je pregled na Klinici za kožne i spolne bolesti KBC i MF Sveučilišta u Zagrebu neophodan.