Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Tanka koža lica kao posljedica koritikosteroida


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mirela661

16.12.2014. 10:05

Poštovani,
imam jako tanku kožu lica što je posljedica dugogodišnjeg korištenja kortikosteroida na licu. Kao malena, bila sam alergična na sve kreme i doktorica opće prakse mi je pripisala Kuterid G kremu. Moja majka nije znala da se to ne smije koristiti duže od par tjedana i ja sam godinama mazala lice svakodnevno tom kremom. Dok nisam jednom došla kod kozmetičarke, (sa 16 godina) i ona se prestravila kako mi je istanjena koža lica i da ne može uopće čistiti lice jer čim takne dobijem podljev krvi. Ona me upozorila na to i tad sam instantno prestala koristiti tu kremu. Još dan danas se zgražam od toga i želim vas pitati da li postoji kakav način da se koža lica regenerira ikako, ili je to trajno oštećenje? Hoću li s 40 godina izgledati ko da imam 60?

unaprijed hvala na odgovoru i lijepi pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.12.2014. 14:15

Stanjenje kože lica uslijed višegodišnjeg korištenja kortikosteroida je nepovratan proces i nažalost nema načina da bitnije popravite stanje.