Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Tu labii otis inf. I dex


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

hulala1

06.07.2016. 13:25

Postovani, pisala sam Vam prosle godine za izraslinu na donjoj usni (mekana, blago ispupcena, boje usne, imam je od 2012 godine). Naime, prije 10 dana negdje je krenulo da raste, i kao da se gnjojilo, licilo je na bubuljicu na usni, i ja sam istiskala taj gnjoj i tako u krug je islo, i odlucim da odem doktoru, i tamo mi zakazu operativni zahvat za 10 dana. Dijagnozu su mi stavili: tu labii otis inf. I dex. Znam da je to tumor, ali sada ne znam da li je ovo dobrocudno ili zlocudno, mislim sigurno je bilo dobrocudno (s obzirom na kolicinu vremena koju imam tu izraslinu), ali se bojim da nije sada postao zlocudan, jer je bas poraslo. U panici sam bas. Mozete li mi napisati razliku izmedju dobrocudnog i zlocudnog tumora usne? Jos samo da kazem, da iako je sada velika izraslina (i tvrda - ali tvrda jer preko zarasta tkivo, da otkinem , ostala bi mekana izraslana), i dalje je lokalizovanja samo tu gdje je i bila, ne siri se nigdje u stranu (izuzev sto mi je malo okolo te izrasline ispucala koza na usnama). Da li postoji bilo kakva sansa da je ovo dobrocudno (s obzirom na opisane simptome)? Imam 23 godine, pusac sam i nemam zdrastvenih problema.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.07.2016. 15:25

S obzirom na Vašu dob, gotovo je sigurno da je riječ o dobroćudnoj tvorbi. Nakon odstranjenja i patohistološke pretrage, biti ćete potpuno sigurni.

hulala1

07.07.2016. 15:30

Postovani, sada se preko noci zagnjojilo, izgleda kao velika bubuljica, zuto - bijelo sve. Ne znam da li da diram to, ili da pustim da se samo sasusi ili da pukne? Nisu mi nikakve upute dali, samo rekli da kratko traje postupak, lokalna anestezija i to je to. Pozdrav, hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.07.2016. 19:30

Ne mogu Vam napamet reći o čemu je riječ i što da radite, osim onoga što sam gore napisao.

hulala1

26.07.2016. 17:20

Postovani, dobila sam patohistoloski nalaz.

Dijagnoza:
ANGIOFIBROMA MOLLAE

Materijal je uzdignuta sitna bradavicasta tvorba koze promjera 0,2cm, koja se prilikom rezanja kida.

Histoloski mekani cvoric gradjen je od rahle edematozne strome koja je celularna i sadrzi sitne punokrvne krvne prostore sa prisutnom ekstravazacijom.
Na povrsini je stanjeni epidermis i promjena je odstranjena u cjelosti.

Po istrazivanju sam zakljucila i sama da je ovo dobrocudna tvorba, ali da li Vi smatrate da je ovdje potrebno jos neko lijecenje? Kod doktora sam narucena sljedece sedmice.

Srdacan pozdrav i hvala na savjetima!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.07.2016. 20:55

Riječ je o benignoj tvorbi. Nikakvo daljnje liječenje nije potrebno.