Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Veliki crveni madež


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

LORENANOA

09.02.2015. 10:25

Lijep pozdrav,evo ovako. Od rođenja imam na predjelu stražnjice -bedra veliki svijetlo crveni madež. Nije izbočen. U zadnjih par dana mi na njemu pojavila velika tamna modrica,kao neki podljev krvi..jako bolan. Ne sjećam se da sam se igdje udarila.i svakim danom je veća. E sad sam malo zabrinuta jer ne znam od čega je,rado bih vam poslala sliku da vidite,možda bolje ustanovite šta je to...Unaprijed se zahvaljujem...lp

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.02.2015. 20:10

Najvjerojatnije se radi o naevus flammeusu, benignom vaskularnom tumoru (madežu). Zbog promjene koju navodite, bilo bi najbolje da se javite dermatologu (iako ne vidim razloga za zabrinutost).

nykki

26.07.2015. 13:40

Poštovani,
primjetila sam unazad mjesec dana da mi se pojavljuju mali sitni crveni mladeži
ispod grudi na rebrima sa svake strane po 2 ,a prije dva dana su mi se pojavili 2 i izmedju dojki.
Ne rastu,ne svrbe...Napominjem da sam pod hormnalnoj terapji (estrogen ,primolut nor) isto oko mjesec dana jer mi izostaje ciklus.
Da li ova terapji može biti uzrok pojave mladeža?
Srdačan pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.07.2015. 19:20

Nije riječ o madežima, već najvjerojatnije o tzv. "cherry" angiomima, potpuno benignim vaskularnim tvorbama. Njihova pojava nema veze s hormonskom terapijom. Možete očekivati pojavu još istovjetnih tvorbi.