Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


zabrinuta majka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

cinci

14.09.2008. 11:20

Majka sam djevojčice koja je napunila 14 godina. Još nije dobila I menstruaciju. Za to nisam zabrinuta, već zbog problema koje ima unazad skoro 2 godine. Naime, započelo je sa "češanjem" glave. Mislili smo da je riječ o "ušima" ali NE. To češanje je trajalo i trajalo i ništa se nije na vlasištu vidjelo. Prošli smo nekoliko privatnih dermatologa i završili kod jednog koji se smatra u RI kao najbolji dijagnostičar Nakon nekoliko odlaska k njemu sve smo pretrege obavili da bi nakon svega dr. "" dignuo ruku od nje. Testovi alergije su bili OK, nalazi ORL , nalazi krvi isto OK. U početku je dr. sumnjao na bakteriju stafilokoka pa smo u nekoliko navrata popili antibiotike, ali opet ista stvar. Kako se ona stalno svrbi jer ne može izdržati koliko je to teško, počele su se pojavljivati crveni sitni prištići koje ona kada se svrbi prelaze u tzv. rane. Peremo kosu sa Ducray šamponom, a svako toliko maže se kremom Belogent, po preporuci liječnika. Liječnik smatra da promjene na vlasištu dolaze "iznutra tj. iz "glave- nije mislio na psihu već na stanja unutar grla, ždrijela i sl.Molim Vas za Vaše mišljenje. S poštovanjem!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.09.2008. 11:10

Problem Vašeg dijeteta je očito kompleksan i neće se močiti riješiti preko računala. Ako su gore navedeni nalazi uredni ne vjerujem da nešto iznutra dolazi u obzir. Treba isključiti psihogeni uzrok.