Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ožiljak od operacije kod bebe


Autor Poruka

dragica333

25.02.2016. 10:20

Dobro jutro. Imam sina, 16 mjeseci. Do nedavno je imao stomu na trbuhu, koja mu je sad zatvorena. Nakon zahvata ostao je ružan i veliki ožiljak. Ima i još jedan veliki ožiljak od PSARP operacije ali on je od anusa do trtice, tako da se u principu ne vidi, ali ovaj na trbuščiću je ogroman.

Na koji način se mogu tretirati ožiljci kod tako male djece u smislu smanjena njegove vidljivosti? Da li ima neka krema? O estetskoj operaciji nismo razmišljali jer je dijete strašno istraumatizirano sa bolnicama i operativnim zahvatima koje je moralo proživjeti, tako da nam je ožiljak u biti najmanji problem. Ali da se ne bi javio kasnije problem u smislu da smo mu nekako morali ožiljak tretirati kad kad je još "svjež".

Hvala na trudu.

Dinko Tončić, dr. med.

06.12.2016. 23:20

Poštovana, kod ovako malog djeteta nebih preporučio nikakve kirurške, pa čak niti nekirurške korekcije ožiljka u estetskom smislu, kako se dijete nebi dodatno istraumatiziralo, kao što i sami kažete. Za korekciju ožiljka će svakako biti vremena u budućnosti, no u ovom trenutku na žalost ne postoji nikakvo sredstvo kojim bi lokalno mogli tretirati ožiljak kako biste prevenirali njegov razvoj. Naprotiv, ožiljak bi sam po sebi s vremenom trebao atrofirati i izblijediti.