Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Standardna operacija fibroadenoma ili plastična operacija?


Autor Poruka

anakin

06.03.2015. 11:45

Postovani,

Imam 28 godina, a od svoje 16. godine imam dobroćudne fibroadenome u obje dojke. Jedan sam operirala sa 17, ali daljnja preporuka doktora bila je samo pratiti stanje, i ne operirati ništa ukoliko mi ne smetaju. S godinama su mi grudi postale nešto osjetljivije na fluktuacije hormona pa sada osjećam povremenu nelagodu zbog prisutnosti fibrodaenoma.

Kako ih imam više i kako se nalaze u obje dojke, pitam se koliko bi u mom slučaju imalo smisla 'reckati' grudi malo po malo, odnosno, ne bi li u mom slučaju bila bolja opcija učiniti plastičnu operaciju/korekciju dojki u kojoj bi se odjednom izvadili svi fibroadenomi s minimalnim ožiljcima?

Zapravo mi nije sasvim jasno kome bih se trebala obratiti, standardnom krirugu u bolnici/klinici za tumore, ili privatniku koji se bavi samo plastičnom korekcijom? Zahvaljujem unaprijed na bilo kakvom savjetu.

Dinko Tončić, dr. med.

06.12.2016. 23:35

Poštovana, radi specifičnosti Vaše situacije preporučam da se obratite plastičnom kirurgu na bolnici kako biste dogovorili redosljed postupaka . U svakom slučaju uklanjanje fibroadenoma je pokriveno Vašim zdravstvenim osiguranjem te za to nebiste trebali snositi troškove dok estetsku korekciju grudi zdravstveno osiguranje ne pokriva.