Fizikalna medicina i rehabilitacija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 110 | Broj poruka: 229

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


BOLEST STOPALA


Autor Poruka

NEDJELJKA

02.01.2002. 20:35

NA STOPALU DESNE NOGE KRIVI MI SE PALAC PREMA PRSTIMA. NA TAJ NAČIN IZBACILA MI SE KOST DO PALCA PREMA VAN TE ME TO JAKO BOLI A CIPELE GOTOVO DA NE MOGU OBUTI. KOŽA NA TOM IZBOČENOM MJESTU JE JAKO CRVENA. MOLIM VAS DA MI ODGOVORITE O ČEMU SE RADI I NA KOJI NAČIN SE LIJEČI OVA DEFORMACIJA.

Biba

11.01.2002. 18:57

Cijenjeni dr. Porin Perić,
Unazad dvije godine mi se jako iskrivio palčani zglob desne noge, palac se iskrivio na lijevo a drugi prst počeo izdizati preko palca i kriviti. Mislim da se radi o hallux-u valgus-u.Od djetinjstva nosim uloške zbog spuštenih stopala. Uvijek sam poklanjala puno pažnje tome,tako da nisam nikada imala problema sa stopalima i mogla sam planinariti nekoliko sati. Sada osjećam umor već nakon jednosatnog hodanja i bol u stopalu odnosno u navedenom zglobu.
Za operaciju se ne bi odlučila, jer sam informirana da često operativni zahvati ne poboljšaju bitno stanje, a rehabilitacija traje dosta dugo i do pola godine. Kako si ne mogu dozvoliti da sam nepokretna pola godine zbog obaveza prema obitelji, molim Vas savjetujte me, da li sa vježbama i skidanjem kila mogu poboljšati stanje. Imam šezdeset godina.

zahvaljujem na savjetu

mr sc dr Porin Perić

25.01.2002. 18:12

Štovani!

Radi se o deformaciji stopala koja se nalazi u oko 80% ljudi koji žive u urbanim sredinama,dakle gradovima. Nazivlje se hallux valgus što u prijevodu znači palac koji se iskrivio ustranu. Može biti vrlo neugodna i smetati čovjeka u dnevnim aktivnostima. Ako je jako izražena, može se operirati, rezultati operacije mogu biti dobri i tregobe se mogu značajno smanjiti. Poželjna je i redukcija tjelesne težine radi manjeg opterećenja.
Ako je deformacija jako izražena, vježbama se ne postižu najbolji rezultati!

Lijepi pozdrav, mr.sc.Porin Perić,dr.med.
spec.fizijatar-reumatolog