Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


savjet


Autor Poruka

maja

26.07.2001. 22:59

Moja majka ima 73 godine.Prije 20 godina napravila je obradu debelog crijeva,neznam koje su metode tada bile dostupne a sta ima danas buduci mi je ovo podrucje medicine velika nepoznanica.Tada joj je utvrdjeno da ima splet hemoroida.Sve ove godine sta dijtetskim mjerama,sta pomocu krema za hemoroide i odrzavanja savrsene higjene bilo je dobro.Sad mi se tuzi da joj tri dana iz debelog crijeva izlazi cista krv.Tvrdi da nece ici kod lijecnika jer da onu muku koju je dozivjela prije 20 godina ne moze zaboraviti.Ja bi vas lijepo molila savjet koliko dugo bi trebala to trpiti bez da se javi lijecniku i da li su ti pregledi danas manje bolni.A najvaznije je da li to moze biti nesto opasno.Unaprijed zahvaljujem.

dr. Silvija Čuković-Čavka

06.11.2001. 07:21

Poštovana gospođo, pojava krvarenja iz debelog crijeva ozbiljan je simptom te je svakako potrebno učiniti potrebnu dijagnostičku obradu. To u prvom redu, za početak, znači endoskopski pregled debelog crijeva (kolonoskopija) radi dijagnosticiranja uzroka krvarenja. Uzrok krvarenja može biti zaista i u hemeroidima koje spominjete, ali svakako je nužno isključiti i druge moguće uzroke poput tumora crijeva, divertkuloze ili upalnih promjena na sluznici. To je moguće najtočnije učiniti endoskopskim pregledom čitavog crijeva. Danas se ta pretraga radi fleksibilnim aparatom pa preporučam Vašoj majci da se bez straha svakako odluči učiniti ovu pretragu.