Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Anomaly scan


Autor Poruka

Petrusina

24.07.2018. 09:55

Dobar dan. Ovo mi pise u nalazu pa bih Vam bila zahvalna kad bi mi objasnili dali je to uredu sve i da se ne brinem jer ovih 87 posto me muci koda je da ima.
Pise ovako:
Terapija Morfologija,dinamika i biometrija fetusa uredni. Strukturne anomalije ("hard markeri"blunk se ne registriraju. Ultrazvucni biljezi kromosopatija ("soft markeri"blunk su negativni.
Tocnost odredivanja kromosopatija temeljem ultrazvucnog pregleda u 2.trimestru trudnoce iznosi 87 % uz 13% lazno-pozitivnih rezultata (1 soft marker) ,odnosno 6% lazno-pozitivnih rezulatata (3 soft markera)

Ivo Balenović, dr. med.

24.07.2018. 14:50

Poštovana, ultrazvučni markeri kromosomopatija su negativni. Dakle, radi se o urednom uzv nalazu. Ako želite možete ga upotpuniti biokemijskim probirom (određivanje hormona iz krvi trudnice). Kombinacijom ultrazvučnih mjera, dobi majke i biokemijske analize detektira se do 90% kromosomopatija.