Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Blago policisticni jajnici


Autor Poruka

Kathi96

19.09.2016. 22:30

Postovani,
Imam 20 godinama i vec 6 godina se mucim sa blagim do srednje teskim aknama. Nakon sto sam primjetila da mi je menstruacija sve kasnije dolazila i da su mi se akne pojavljivale na mjestima na kojima ih nikada nisam imala, odlucila sam posjetiti ginekologa. Nakon ultrazvuka jajnika zakljucio je da su mi jajnici blago policisticni i dao da odmah idem vaditi krv. Svi hormoni su mi unutar normale (dapace cak mi je LH i FSH podosta nizak, ali svejedno unutar normale), jedino je androstendion mrvicu povisen. Međutim, mene je jako strah uzimati hormonalne pilule i odbila sam ih, ali sada stvarno razmisljam reci ginelokologu da ih ipak zelim uzimati, jer mi se stanje lice sve vise pogorsava i ne znam sto drugo da radim. Mislite li da bi mi pilule doista pomogle? Postoje li veliki rizici kod uzimanja pilula i je li istina da se naglo dobiva na tezini prilikom njihovog uzimanja?
Zahvaljujem unaprijed na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.09.2016. 22:50

Pročitajte na forumu SVE O KONTRACEPCIJI. Savjetovao bih vam uzimanje pilula kao i vaš ginekolog.

Kathi96

29.09.2016. 11:45

Postovani,

Ginekolog mi je prepisao pilule Belara - rekao je da mi prva 3 mjeseca trebaju jace pilule, ukoliko ne bude poboljsanja, u tom slucaju 6 mjeseci bi morala uzimati ove pilule. Nakon toga bi me prebacio na neke slabije pilule. Pilule sam dobila zbog blago policisticnih jajnika, ali izmedu ostalog i akni. Molila bi Vas za Vase misljenje o Belara pilulama.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.09.2016. 20:45

U redu su s obzirom na smetnje koje imate pcos i akne. Nisu ¨"jake" i možete dulje vrijeme nastaviti s istima.