Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol u jajnicima


Autor Poruka

anu

27.08.2013. 16:50

Postovani,20.7 sam imala smedji iscjedak pojavio se 10 dana prije menustrualnog ciklusa,trajao je 4 dana,posle toga sam ocekivala ciklus ali nisam dobila,kroz 15 dana pojavio se opet smedji iscjedak i opet 4dana trajao,bez pojave ciklusa,nakon prestanka tog iscjedka imala sam jak bol u lijevom jajniku kad imam i kad nemam odnos,u braku sam 7mjeseci i jos nisam ostala trudna,sta je u pitanju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.08.2013. 17:55

Napravite test na trudnoću. Moguće je da se radi o trudnoći i implantacijskom krvarenju.

Anabella16912

08.04.2015. 20:30

Postovani, vec nekoliko dan osjecam blagu bol u jajnicima...naime nakon menstruacije pocela sam osjecati bol u jajnicim, prvi odnos nakon menstruacije mi je bio bolan i nakon toga vise nisam imala odnose, menstruacije je zavrisila 3.04. a odnos sam imala dva dana poslije i od toda vec par dana me bole jajnici, ponekad jedan, ponekad oba , bol je blaga, traje par minuta i ponovi se 5,6 put dnevno...e sad s obzirom da bol nije intezivna nisam planirala ici ginekologu...osim ako vi to ne preporucujete. E sad bila sam na pregledu tacno prije 6 mj. i doktor mi je rakao da imam mikrocistican desni jajnik i od tada koristim yaz pillule. Sta mislite sta je razlog tome i sta mi preporucujete i da li je moguce da sam mozda trudna da me zato bole jajnici, mozda je smjesno ovo poslijednje pitanje ali to mi je najveci strah i uvijek se pribojavam toga uz to osjecam bol i u grudima...inace kako sam i navela gore na kontracepcijskim sam pilula uz to kombinujem prekid snosaja...ali opet uvijek postoji mogucnost,zar ne ? happy HVALA

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.04.2015. 21:00

Niste trudna. Moguće je da imate upalu jajnika.
Posjetite ginekologa svakako.

Jacaxxx

11.08.2016. 14:45

Dobar dan poštovani..
Obraćam vam se zbog konstantnog ne tako jakog bola u jajnicima koja osjecam u protekla 3 dana, cesto mokrim, imam prozirni pomalo sluzavi iscjedak i svaka dva dana tvrđu stolicu.. nalazi su mi uredu, krvna slika odlicna, urin je uredu osim leukocita koji su 6-7.. ne mogu da jedem, zivim na supi, cajevima i nekad kad se natjeram pojedem i nesto drugo, razni mirisi mi smetaju.. da li je to samo upala? Ili? I prije 15 dana, prvi dan nakon menzesa sam imala ne bas seksualni odnos, pokusaj seksualnog odnosa, himen nije taknut, partner nije ejakulirao u vaginu, a za predejakulat nisam sigurna, i to me isto jako brine, panicar sam pa mislim da i ne mogu da jedem zbog svega toga.. pa moje jos jedno pitanje doktore, da li postoji sansa da sam trudna?

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.08.2016. 16:50

Smetnje koje navodite nemaju veze s ginekološkim sustavom. Niste spolno aktivna te teško da se radi o upali jajnika.
Napravite urinokulturu kog obiteljskog liječnika.

Barbara1705

19.11.2016. 11:35

Poštovani, imam 20godina i muči me blaga bol u lijevom jajniku zadnjih 5 dana. Nije stalna, dogadja se nekoliko puta dnevno, nije jakog intenziteta i ne smeta mi u obavljanu svakodnevnih obaveza.
Ciklus mi traje 28 dana a zadnja mjesecnica bila je redovna od 7.-13.11. Ono sto me zanima je mogu li iskljuciti vjerojatnost da se radi o trudnoci jer ne primjecujem nikakve druge simptome. Često imam nezasticene odnose s deckom(metoda prekinutog snosaja) i ako se ne radi o trudnoci koji moze biti razlog ove boli koju osjecam?
Unaprijed hvala na odgovoru.

ivana.ds

19.11.2016. 15:40

Poštovani doktore,

imam 24 godine i uredne menstruacije, ali mi se tijekom aerobnih (kardio) tjelovježbi pojavi krvarenje iz rodnice i blaga bol u donjem dijelu trbuha. Inače sam bila kod ginekologa na abdominalnom ultrazvuku i bilo je sve uredu. Možete mi reći o čemu bi se tu moglo raditi?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Lijep pozdrav,
Ivana

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.11.2016. 18:10

Barbara niste trudna ako ste imali redovnu menstruaciju 7.11.
Koji je uzrok boli; mogući su upala, cista, endometrioza, miomi i sl. Svakako ako smetnje potraju javit ćete se na pregled da se ustvrdi da li je nešto znakovito od ovog ili nije.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.11.2016. 18:10

Ivana, možda se radilo o periovulacijskom krvarenju ako je bilo za vrijeme sredine ciklusa.

miniss

23.11.2016. 23:35

Poštovani! Već 4 dana osjećam konstantu bol pretežno u predjelu desnog jajnika. Počela je lagano i povremeno, a budući da imam pcos nije me začudilo. Međutim; sutradan je bol počela biti konstantna uz povremena probadanja. Jučer i danas me boli konstantno, uz užasno bolna probadanja posebno prilikom promjene pozicije tijela. Od jučer je bol počela reflektirati (?) i na cijeli desni donji dio leđa. Kad je počelo biti iritantno uzela sam anelgetik koji nije previše pomogao. Sve skupa me najviše boli kad sjednem/legnem/opustim mišiće. Osjećam oštru bol i nelagodu na spomenutim mjestima prilikom odnosa i mokrenja(ali nije ona ista bol kao kod upale mjehura). Danas je prisutan i jak blijedi, služavka, ne previše gust iscjedak. Za pcos sam saznala 2010. godine, od tada do svibnja ove godine koristila sam Yaz. Od kada sam prestala uzimati pilule ciklusi su opet počeli biti neredoviti. Papa test sam obavila nedavno- uredan. Na uzv-u sam bila zadnji puta 13.10. Nalaz: endometrij 3.2mm, trolinijski, proliferacijski, tanak za fazu ciklusa; desni jajnik: 38x22mm, pco izgleda; lijevi jajnik: 33x22mm, pco izgleda. Danas mi je 53. dan ciklusa. Što mislite da bi bilo najbolje napraviti? Što bi to uopće moglo biti? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, lijepi pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.11.2016. 14:55

Najbolje se javiti na pregled. Moguće je da se radi o upali ili cisti na jajniku.