Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u jajnicima


Autor Poruka

lydia20

12.02.2016. 21:40

Poštovani, već nekoliko mjeseci svaki put kad mi završi menstruacija počnem osjećati neku tupu bol i pritisak u jajnicima i donjem dijelu leđa. I to prođe negdje prije početka iduće menstruacije. Bila sam na uzv i sve je bilo u redu, znači nikave ciste i slično, Međutim zanima em je li moguče da je to simptom neke spolne bolesti, obzirom da mi se počelo pojavljivati nakon jednog nezaštićenog odnosa ?
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.02.2016. 17:40

Uz to što ste bili na pregledu i UZV-u još bi bilo nužno napraviti cervikalne briseve i urinokulturu.
Ako se tu ništa ne nađe savjetujem pregled urologa i kirurga.

zekoslav712

08.09.2016. 15:25

pozdrav,

pijem Diane 35 već godinu dana prvenstveno zbog policističnih jajnika,ali i kontracepcije... donedavno smo decko i ja prakticirali prekinuti snošaj,ali smo prije cca dva mjeseca prestali to prakticirati i sve je bilo u redu,menstruacije redovite itd.. 1.9 smo imali nezaštićeni odnos,a prije dva dana sam pocela osjećati tupu bol u donjem dijelu trbuha. takva bol se znala javljati prije i ginekolog je rekao da bi to moglo značiti da mi je cista pukla..nikakvih drugih simptoma nemam. inače ta bol se nije već duže vrijeme javljala pa me sad brine,pogotovo nakon nezaštićenog odnosa.. imam li kakvog razloga za brigu i možete li mi reći je li moguće da žena osjeti puknuće ciste?

hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.09.2016. 21:00

Moguće je da se radi o prsnuću ciste. Svakako da mogu osjetiti.