Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol u stidnoj kosti


Autor Poruka

Ines

26.01.2006. 14:01

Postovani,
ne znam u koje podrucje spada moj problem, ali s obzirom na lokaciju boli obratit cu se na ovaj forum. Imam 33 godine, u zadnjih mjesec dana osjećam trajnu tupu bol u području lijeve stidne usne, negdje ispod nje. Tesko mi je uopce odrediti o cemu se radi, ali mi se cini da potmula bol dopire iznutra, od kosti, dublje od kožnog dijela.
Traje nekoliko minuta, pa nekoliko minuta prestane i tako neprestano. Zaustavi se tijekom noci i nekoliko sati nakon ustajanja, prestane i ako dulje vrijeme lezim. Kod kretanje se pojača, a na kraju dana je najjaca,
iako to nikad nije nepodnošljiva bol već samo takva koja me "proganja" svojom neprestanom prisutnošću.
Ne primjecujem nikakve promjene na vanjskim spolnim organima, nemam subjektivnih ginekoloških smetnji, nepravilnosti u ciklusu, pečenje ili iscjedaka, PAPA test od studenoga 2005. bio je potpuno uredan. Ginekolog mi je tada ustanovio ranicu na grlicu maternice i na UZV policisticne jajnike (ciste nisu viđene na pregledu šest mjeseci ranije). Nikakvih ostalih simptoma vezanih uz policisticne jajnike nemam.
Može li bol na tom području biti vezana uz kosti zdjelice, koštani ili kralježnični sustav, živce ili možda epiziotpmiju na tom području ili je ginekološke prirode. Ne znam kako objasniti upornost te boli i njezino smirivanje kod mirovanja. Imala sam dvije uredne trudnoće i porod, zadnji je bio prije dvije godine. Molim Vas da mi odgovorite.
Hvala najljepše

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

06.02.2006. 13:53

Poštovana,
na prvi pogled, ne čini mi se da su Vaše tegobe ginekološke etiologije, tim više što mi podaci iz rutinskog ginekološkog pregleda na to ne ukazuju. S više podataka, možda bih mogao biti precizniji, ali za prvu ruku, savjetovao bih pregled ortopeda koji će, ukoliko će Vas , bude li za to potrebe, uputiti i specijalistu za drugi organski sustav koji bi ev. mogao biti uključen.

Hanci85

26.03.2017. 12:20

Od cega mogu boljeti stidne kosti?

Ivo Balenović, dr. med.

27.03.2017. 20:25

Poštovana,
uzroci boli u stidnoj kosti mogu biti razni. Može se raditi o traumi ili upali pokosnice. Mogući su i bolovi drugih područja koji se reflektiraju u stidnu kost. Npr. od kralježnice ili mokraćnog mjehura.

Ana Iva

31.01.2023. 13:00

Molila bih Ines da se javi, da cujem je li rijesila problem u stidnoj lijevoj usni, jer imam isti problem. I kako da postupam dalje.
Zahvaljujem.