Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolan klitoris


Autor Poruka

nickol

04.12.2010. 16:10

poštovani,
imam 25 godina, već 2 godine pijem logest, bez ikakvih problema. imam stalnog dečka, pazim na higijenu, ali javio mi problem - bol u klitorisu.
prvo bi se pojavio tokom spolnog odnosa kad bi se previše iziritirao i bol bi nakon sat vremena ili manje prošla.
ali zadnjih mjeseci me počeo boliti i nevezano uz spolne odnose, iz čistog mira, bez pravila, recimo svakih 10ak dana po 1 dan, neovisno o danu ciklusa.
jako me boli na sam dodir prstom, nekad i prilikom hodanja.
boja kože na tom dijelu je ista, ali kao da malo nabubri tokom tih perioda boli..
kako dođe, tako i prođe.
također, od uzimanja logesta, imam smanjenu želju za spolnim odnosima i nekad problema s vlaženjem rodnice..
da li ikako kontr.pilule mogu prouzrokovati tu bol??
spomenula sam to i svom ginekologu, koji inače nije baš preljubazan, a i kad sam bila na pregledu nije bilo boli u klitorisu pa mi je rekao da je to na psihičkoj bazi i da umišljam..?!?

zahvaljujem unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.12.2010. 19:40

Poštovana, klitoris je jako prokrvljen i jako inerviran živčevljem.
Pošto spominjete oteklinu istog i bolnost van odnosa pretpostavljam da se radi o upali ili nekoj alergiskoj manifestaciji.
Preporučam korištenje lubrikanta za vrijeme odnosa i izvan njega,te evenutualno mazanje nekom netralnom masnijom kremom( npr. Linola fett)
Na taj način će se smanjiti iritacija i bolnost.
Ako to ne dovede do poboljšanja treba razmisliti i o primjeni antibiotika.

Tanja93

08.06.2013. 20:10

Ovako, ja vec odavno imam bolan klitoris, pri direktnom dodiru me boli (inace preko odece kad me dira ne boli), decko ne moze da me zadovolji i to me ubija, kad imamo odnose moramo da pazimo u koju cemo pozu da me ne dodatke direktno jer stvarno boli. Pitala sam ginekologa sta nije u redu, pregledala me je i kaze da je sve ok... Ne razumem kako moze biti sve u redu? Da li moze sa necim da se ispira ili otkud znam sta drugo?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.06.2013. 05:40

Poštovana, ako ste bili na pregledu i ako vam je kolegica rekla da je sve u redu, ne znam što bi vam ja tu dodao.
Možda se radi o upali vanjskog spolovila, iritaciji itd. Odavde stvarno ne znam.

mateaaaa

09.09.2014. 11:05

Poštovani,

Prije par mjeseci sam uspjesno izljecila escherihiu coli koja me mucila dobrih 10mj. Ali sada imam novi problem koji traje 3-4 dana, imam neku bol klitorisa, zapravo ne bol, nego kao neki osjećaj žuljanja, to najviše osjetim kada se obrišem nakon mokrenja, ali nikakvih drugih simptoma nemam, pa me zanima što bi to moglo biti, i hoce li proci samo od sebe? Dali je moguce da su ga tanga gaćice malo nadražile?

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.09.2014. 23:15

Vjerovatno iritacija. Namažite Canestenom dva puta dnevno.

lelenica

13.11.2014. 01:10

postovani
,zadnjih pola godine imam problema sa klitorisom ne boli me na dodir niti prilikom odnosa ali zato imam probadanja ziganja u predjelu njega prvo se probadanje javljalo u mokracnom kanalu a sada samo u predjelu klitorisa sto mi utice i na uzitak u smislu da orgazam nije tog inteziteta kao prije,hvala unaprijed na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.11.2014. 23:20

Treba isključiti upalu, iritaciju, također bi dobro napraviti i briseve mokraćne cijevi. Za početak.

kikss

15.01.2017. 15:35

Lijep pozdrav.
Imam 23 godine te stalnog partnera (posljedni odnos prije 2 tjedna). Prije tjedan dana primijetila sam bijeli sirasti iscjedak kao i svrbez pri ulazu u rodnicu. Lijecila sam jogurtom sto je dovelo do poboljsanja, međutim nakon 2-3 dana sam osjetila svrbez klitorisa bez ikakvih vidljivih promjena na kozi. Navedeno se sad pretvorilo u lagano peckanje i vrlo neugodan osjecaj koji je u nekim trenucima toliko intenzivan da je neizdrziv. Danas primjecujem i kozne promjene u vidu ranica/opeklina..vrlo je tesko definirati, prisutno je crvenilo i natecenost podrucja malo iznad klitorisa..te na dodir nekih sitnih kvrzica. Nisam nikad iskusila nista slicno i ne znam je li osjecaj toliko intenzivan zbog osjetljivosti podrucja na kojem se promjene nalaze ili se događa nesto vrlo ozbiljno. Znate li mozda o cemu bi se mogli raditi i je li navedeno povezano s upalom koju sam prije navela? Molim Vas za savjet, hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.01.2017. 17:15

Radi se o gljivičnom vulvitisu. Mažite canestenom par puta dnevno.