Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolna menstruacija


Autor Poruka

Snuppy94

26.08.2013. 14:10

Poštovani,
imam 19 godina, nisam spolno aktivna i prvu sam menstruaciju dobila u 5.razredu osnovne škole. Od tada dosta češto prvi dan kad dobijem menstruaciju imam bolove koji su bili podnošljivi no zadnjih par mjeseci imam užasno jake bolove prečene mučninom, nekada i proljevom i povračanjem te groznicom (kao npr.sinoć) i moram popiti dvije tablete (Buscol) da bi ih ublažila i cijeli dan provedem u krevetu, a sutradan još uvijek osijećam nekakv pritisak na jajnicima. Također prije menstuacije...otprilike tjedan dana imam iscjedak koji ima pomalo kiselkast, neugodan miris...čak ga znam osjetit (miris) kroz hlače pa me zanima kako bih mogla ublažiti taj neugodan miris?! Probala sam s intimnim maramicama i dnevnim ulošcima s mirisom i pomognu ali samo malo jer se taj žučkasti iscjedak i neugodan miris i dalje pojavljuju. Nisam još nikako bila u ginekologa da bih ga mogla pitati za savjet, naručena sam za 9.mjesec pa me eto zanima vaše neko mišljenje o mom problemu i da se znam lakše orjentirati što bih trebala pitati ginekologa kad odem kod njega.

Unaprijed hvala! Nadam se brzom odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2013. 21:45

Dismenoreja ili bolna menstruacija se ne liječi buscolom.
Za to služe nesteroidni antireumatici( ibuprofen, naklofen, ketofen itd.)
Odraz je lokalnog djelovanja lokalnih hormona, prostaglandina koji su odgovorni za kontralcije,
bolove, proljev,itd.
Navedeni lijekovi blokiraju ciklooksigenazni put sinteze prostaglandina pa isti ne djeluju na ciklja tkiva i ne
prave smetnje koje imate.
Iscjedak je rezultat bakterijske vaginoze i treba ga liječiti antibioticima.

Minica83

07.09.2014. 16:10

Postovani,ova menstruacija mi je jako bolna i krvarenje je drugacje nego inace,tamno crvene boje,skoro crno na ulosku.Da li to moze biti uzrokovano vodenom cistom koja je ostala na desnom jajniku usled naglo prekinute trudnoce kiretazom?Receno mi je da ocekujem pucanje ciste u narednih par ciklusa.Unapred hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.09.2014. 20:05

Vjerovatno je od ciste na jajniku.