Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolnost jajnika i težina u maternici


Autor Poruka

ivy123

14.09.2016. 16:20

Poštovani,
prije otprilike 3 mj. bila sam na abortusu te mi je rađena kiretaza. Nakon toga sam dobila ergometrin i antibiotik. Prvi dan nakon kiretaze temperatura mi je bila 37 sa 5, ali onda sam počela piti antibiotike te je temperatura bila normalna, nikakve prevelike bolove nisam imala. Krvarila sam samo prva 2 dana i poslije je još cca 6 dana bio smeđi iscjedak. Mjesecnicu sam dobila 6 tjedana nakon kiretaze i sada me brine to što osjećam nadutost i težinu u donjem dijelu trbuha, ondosno maternici (kao da mi je maternica strano tijelo), a to je pogotovo izraženo desetak dana prije mjesečnice. Također i kad dodira ili određenih pokreta osjećam bol u desnom jajniku koja se proteže i u leđa, a i spolni odnosi su mi u zadnje vrijeme bolni. Iscjedak je nešto gušći i bijeli s izraženim mirisom. Ciklusi su mi inače 30 dana, znaju varirati, a posljednju mjesečnicu dobila sam prije 4 dana i brine me to što je dosta oskudna (inače je puno jača) i krv je sada dosta tamna, a 2. dan mjesečnice krv je bila dosta gusta i ljepljiva, nalik na jetrice. Molila bih da mi kažete u čemu bi mogao biti problem. Ja sumnjam na upalnu bolest zdjelice. Zahvaljujem se!

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.09.2016. 16:30

Moglo bi se raditi o upali jajnika i jajovoda. Svakako savjetujem pregled i uzv i kod imalo sumnje napraviti cervikalne briseve.

ivy123

17.09.2016. 21:15

Poštovani,
opet ja...prekjučer sam bila kod ginekologice budući da sumnjam na upalu jajnika, pregledala me je i poslala me na vađenje krvi i analizu urina, osim toga mi nije ništa rekla radi li se onda o upali jajnika ili ne te mi nije dala nikakav antibiotik. Jučer sam bila na vađenju krvi, ali urin mi nisu prihvatili jer mi mjesečnica još nije stala, tako da tek sljedeći tjedan moram donijeti urin. Ginekologica mi je rekla da dođem k njoj da mi uzme briseve kada mi krvarenje do kraja stane, pa to planiram početkom sljedečeg tjedna. E sad, ja sam dosta zabrinuta jer se bojim moguće neplodnosti ako se radi o upali jajnika pa me zanima imam li stvarno razloga za brigu i paničarenje, ili da u miru pričekam da svi ti nalazi budu gotovi.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.09.2016. 22:10

Odgovorio sam vam. Ne mora svaka upala jajnika i jajovoda rezultirati neplodnošću.

ivy123

28.09.2016. 13:45

Poštovani,

opet ja, jučer sam podigla nalaze brisa, ali još nisam bila kod ginekologice, na nalazima piše da je ureaplasma urealyticum i mycroplasma hominis negativna, chlamydia također negativna, a na trećem nalazu piše da je flora fiziološka. Je li to sve normalno i znači li to da nema upalne bolesti zdjelice (s tim da mislim da je ginekologica sumnjala na upalu grlića maternice)?
Zahvaljujem se!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.09.2016. 10:25

Nalazi su sterilni. Dakle ne radi se o upali vrata maternice.