Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi


Autor Poruka

Denny84

27.02.2015. 10:05

Postovani doktore,prvo da objasnim svoje zdravstveno stanje vezano uz gin.2006 imala sam hitni s.c zbog prijetece rupture uterusa,posop. tijek je proso uredno,sedmi dan po vadenju savova procurila rana sa velikim kolicinama gnoja,radene toalete,odmah da kazem da nisam pretila osoba i nemam problema sa secerom.Kad se to sve smirilo poceli su bolovi i temperature,mjesec i po dana nakon dijagnosticiran mi je obostrani tuboovarijski apsces velicine muske sake,a svi brisevi i kulture u trudnoci uredne.Prvo su probali sa garom 240/mg i.m 7 dana i nakon toga jos goreg stanja me otvorili.Odstranjen mi je lijevi jajnik i jajovod te napravljena resekcija desnog,poslije op. ginekolog mi je reko da neka pitam onog kj je radio s.c da kaj je to napravio od mene.Dakle avima je jasno zbog cega je doslo do apscesa.2007 otvorili su me ponovo zbog ciste i stalnih bolova sa temperaturom,nalaz je bio gori nego prvi puta,odstranili mi desni jajovod,adezije koje su spojile jajnik sa maternicom i prednjom trbusnom supljinom.Godinu dana nakon isti simptomi,otvorili me i pocistili priraslice po crijevima.Molila sam ih da izvade i taj jadan jajnik van i da cu pit hormone,al nisu slusali,garantirali su da bude sve ok.Dakle imam 30 god,zdravstveni sam radnik,lijecnickom greskom unisten mi je zivot i dane su mi patnje,unazad godinu dana prisutni su bolovi u trbuhu sa sirenjem u leda,trbuh naotece i prisutne su oscilacije temperature.Lab nalazi luduju,uzv nadena tumorska tvorba koja ne znaju cemu odgovara,al otvarali bi ponovo da se igraju Boga.Dakle lijepo vas molim da mi kazete nesto pametno i da mi preporucite nekog ko stvarno zna sta radi,jer ne zelim vise trpit svakodnevne bolove,o krvarenjima po 3puta u j i pol da ne pricam,te o nepodnosljivim bolovima za vrijeme menstruacije.Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.02.2015. 00:05

Gdje je tu bila lječnička greška? Koji dio? Taj dio ne razumijem. Pa nije vam liječnik koji vam je radio carski rez unio bakterije u trbuh. Carski rezovi ne rade se u garaži već u zdravstvenim ustanovama, pod strogim pravillima. Dakle ta vaša teza mi je suluda. Pošto ste zdravstveni radnik onda morate znati da je uzrok tuboovarijskom apscesu spolno prenosive bakterije.
Ne bih dalje komentirao vaš slučaj.

Denny84

01.03.2015. 22:15

Ispricavam se,al nije vas odg. korektan.Radim u op. sali vec 10 god i znam sta se radi a o tome se nebi smjelo ni sanjati.Dakle ni jedean lijecnik nece priznati pogresku vec ce uciniti sve da je sakrije.Sto se tice spolno prenosivih bolesti odmah u pocetku sam testirana na sve,ko i poslije apscesa,sve je bilo negativno.Nazalost samo sam trazila pomoc i misljenje al je krenulo u krivom smjru.Do zaceca sam koristila kondom.A promiskuitetna nisam.Al kad je vec prica tako krenula mogu samo reci da zalim sta postoji Hipokratova zakletva jer svaki stoti lijecnik zna za nju.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.03.2015. 10:25

Nemam što dodati. Pitanje postavljate na krivom mjestu.