Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi u ranoj trudnoci


Autor Poruka

tincha246

14.01.2018. 20:50

Pozdrav!!
Imam grozne bolove u donjem djelu leda lijevom kuku,lijevoj zdjelici koji prilaze u cijelu nogu...zadnji ciklus sam imala 17.12 obicno iduci dobivam nakon 24 dana u petak sam radila test i bio je pozitivan...nemam krvarenja ni drugih bolova osim ovih u donjem dijelu leda...kod ginekologa planiram iduci tjedan...zanima me dal su takvi bolovi uobicajni ili bi mogli biti znak nekog problema? Hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

15.01.2018. 17:15

Poštovana, bolovi koje navodite nemaju nikakve veze s trudnoćom. Prema opisu moguće da se radi o upali nervusa ishiadicusa (išijas). Javite se liječniku radi obrade i terapije.

Arlina

17.05.2018. 20:40

Poštovani,
Imam 37 godina.
Prve dve trudnoće su se završile spontanim pobačajima,prva u 6. a druga u 18.nedelji gestacije usled krvarenja hematoma.
Sada sam trudna 11+1 nedelju. Od terapije primam Progesteron depo na 5.dan i Utrogestan 3×100.
Pre 20 dana sam hospitalizovana zbog braonkastog iscetka koji je trajao par dana. Od tada mirujem, koristim i magnezijum i Folnak ali mi se svakoga dana pojavljuju blagi bolovi u predelu donjeg stomaka i u predelu leđa. Praćeni su sekretom bele boje. U bolnici su rađene sve analize. Krvna slika dobra,brisevi i urin uredni. Rečeno mi je da ako se bolovi ne pojačavaju pretstavljaju normalnu fiziološku reakciju materice.
Kakvog ste Vi mišljenja?
Srdačan pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

18.05.2018. 09:25

Poštovana, dobili ste svu potrebnu terapiju. Blagi bolovi i pritisak su uobičajena pojava u trudnoći. Važno je da ne krvarite jer je to znak prijetećeg pobačaja. Ukoliko bi primijetili krv ili sukrvicu javite se liječniku.