Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolovi visoko ispod grudi


Autor Poruka

30TT

13.11.2012. 15:55

Poštovani,
u 36 sam TT, +8 kg, trudnoća je zasad, uz prethodno mirovanje uz normabele zbog hematoma, kontrakcija i slično, uredna. Birsevi i ctg uredni, CX uloživ.
Ono što me muči pored onih standardnih bolova u preponama, povremeno u trbuhu i leđima, su bolovi visoko u gornjem dijelu trbuha s desne strane ispod grudi, na rebrima, bliže sredini trbušne šupljine. bolovi su ponekad jako oštri i osjećaj je poput nekog žarenja u tom dijelu, bolove i žarenje osjećam i na dodir. Nekad uopćene osjetim bolove, ali su sve češći i dugotrajniji, i to sad više u obliku pečenje i žarenja. Doktorica smatra da stavr u tome da me beba tu lupa (u žućnjak, ali zar nijej žućnjak ispod rebara?) pa da zbog toga boli, iako trbuh mi nije baš visoko i ne osjećam baš često udarce bebe s te strane.
Koje je vaše mišljenje o ovakvim bolovima? što bi to moglo biti i da li je potrebno neke daljnje pretrage napraviti?

hvala i lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.11.2012. 17:45

Poštovana, mišljenja sam kao i vaša doktorica.
Savjetovao bih eventualno biokemijski laboratorij, KKS, DKS, bilirubin, jetrene probe, alhalnu fosfatazu i LDH, možda i UZV gornjeg abdomena da se isključe kamenci.