Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


BRIS


Autor Poruka

kate7

18.01.2015. 22:55

Postovani ako moze da mi objasnite kakve sve ginekoloske briseve postoje,koja je razlika izmedzu cervikalni i vaginalni bris,koji od ova dva je bolji da bi se dokazale neke eventualne promene.Hvala puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.01.2015. 22:55

Ovisi kakve smetnje imate. Jedan se uzima sa vrata maternice a drugi iz rodnice. Obično se uzima na aerobe, anaerobe, mikoplasmu, ureaplasmu, klamidiju i ev. trihomonas.

kate7

19.01.2015. 23:50

smetnje su vezane sa blago krvarenje izmedzu menstruacije,nekada i nakon odnosa.uradili smo bris i uzv,rekli su mi da je dobro.neznam dali je potrebno jos neko ispitivanje.mislim da mi je bris bio cervikalni

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.01.2015. 10:05

Krvarenje može biti ovulacijsko. Napravite i spolne hormone i hormone štitnjače.

kate7

25.01.2015. 17:45

ako je sve u redu ,ako se radi samo o ovulacuja dali je to stetno? i dali imati odnose i tim danima moze pogorsati stvati i uvecati krvarenje....ipak su to dani za zacece beba ali proprateni sa slabo krvarenje a imati odnose malo me plasi

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.01.2015. 00:10

Ako je ovulacijsko možete imati odnose i to pokazuje da ste plodni.

panika123

02.03.2015. 21:35

Poštovani doktore, imam jedno pitanje o brisevima pa Vas molim za pomoć. Priča ide ovako...
Nakon dolaska u Zagreb i tri mjeseca potrage za ginekologom (studentica sam) danas sam se napokon upisala kod jedne doktorice koja mi je pregled zakazala tek za OSMI MJESEC ove godine. Ovo bi bio ujedno i moj prvi pregled tako da nemam povijest bolesti ni ikakav test napravljen. S obzirom da mi se u posljednjih par mjeseci počeo pojavljivati nekakav blijedo žuti iscjedak (na šarenom rublju izgleda potpuno bijelo, ali na bijelom izgleda pomalo žućkasto) htjela sam što prije naći ginekologa i obaviti pregled, a onda sam se našla u ovoj situaciji i moram čekati još pola godine praktički. Ne želim čekati toliko pa bi otišla kod privatnika i obavila Papu i neki bris (nažalost, ne mogu si financijski priuštiti komplet briseva (Aerobi, Chlamidia trach., Ureaplasma urea., Mycoplasma hom.) jer si sama zarađujem i za studiranje i za troškove života, a to je sve skupa pozamašan izdatak) pa sam Vas htjela pitati koji mi bris s obzirom na ovaj nedefinirani iscjedak možete preporučiti? U slučaju da nešto ne bude u redu, otišla bi svojoj novoj ginekologici na konzultacije i da mi propiše eventualnu terapiju. Da naglasim da se taj iscjedak pojavljuje isključivo u drugoj polovici ciklusa, nema mirisa i nikakvih drugih simptoma. Zapravo, zabrinulo me to što ga ima malo više nego inače i ta mala promjena u boji (koju možda umišljam, ali ipak...nikad se ne zna).
Isto tako, ako znate neki način da mogu po nižoj cijeni obaviti te briseve ili ako postoji neki način da se to obavi pod okriljem HZZO-a, bila bih Vam beskrajno zahvalna.
Radujem se Vašem odgovoru. Pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.03.2015. 08:30

Ako je iscjedak vezan za dio ciklusa onda mislim da je nešto ozbiljnije. Probajte uzeti poligynax ili macmiror vaginalete ili linex lady lokalno u rodnicu pa možda isti nestane.
Nažalost malo je ginekologa u Zagrebu i to je problem.
Obično se rade cervikalni brisevi na aerobe, mikoplasmu, ureaplasmu i klamidiju.
Privatno to košta preko 1000 kuna uz pregled i papa test i 1500kn.
Briseve ne morate platiti ako vam vaša ginekologica izda uputnicu za iste a kolega koji je privat samo ih uzme.
To je jedini način.

panika123

03.03.2015. 21:30

Hvala Vam na stvarno brzom odgovoru. Inače, nakon menstruacije imam dva ili tri dana suhoće, nakon toga se pojavi proziran iscjedak koji s vremenom postaje nekako rastezljiv i traje negdje do 12.-13. dana ciklusa (smatram da je to plodna vrsta sluzi). I onda nakon 15. dana ciklusa pojavi se ovaj nedefinirani iscjedak i traje do dolaska slijedeće menstruacije. Tako mi je već duže vrijeme, samo mi se sada ovaj iscjedak u drugom dijelu ciklusa čini nekako žućkast a ne bijel kao prije. U svakom slučaju, probat ću prvo s vaginaletama a onda misliti za dalje...ako bude potrebno i platiti privatniku pa otići na konzultacije kod svoje doktorice. Još jednom, hvala Vam puno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.03.2015. 10:20

Molim.

Sue888

06.03.2015. 15:45

Evo da se i ja na dovežem. Naime radila sam prije 2tj papa test i cb. cb su bila na dva štapića. Zvala sam jučer doktoricu rekla je da su svi testovi negativni. Posto trenutno nisam u gradu gdje sam to radila trenutno ne mogu vidje na sta sam sve to negativna. Da li je tim cb brisevima uzeta u obzir klamidija, sifilis, i gonoreja? ili moram nanovo raditi te testove? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.03.2015. 01:40

Dva štapića zaista ne znam koje vam je briseve uzimala.
Da je nazovete?