Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


canesten


Autor Poruka

opetja

28.04.2011. 10:25

Poštovani,
prije godinu dana imala sam peckanja pri mokrenju i pri spolnom odnosu te sam samoinicijativno počela koristiti canesten. On mi je naizgled pomogao, iako se svako toliko javilo peckanje, koje bi nakon 1-2 dana nestalo..Međutim, zadnjih tjedan dana opet osjećam peckanje pri mokrenju, ali i nakon spolnog odnosa te osim toga ponekad imam čudnu bol pri početku spolnog odnosa. Prije 2 tjedna bila sam kod ginekologa i on je rekao da je sve u redu. Međutim, ja osjećam da nije te planiram opet početi kosristiti canesten, ali se pitam je li to uopće pravi lijek za mene. Bilo kakva spolna bolest je isključena, s obzirom da mi je moj spolni partner prvi, kao i ja njemu.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.04.2011. 14:45

Probajte Vi i partner sa Canesten kremom i vaginaletama. Ako smetnje potraju uputno bi bilo napraviti urinokulturu.

opetja

29.04.2011. 01:30

Poštovani,

ja jesam prošle godine koristila vaginalete te je i partner koristio canesten kremu. Jedno vrijeme nisam imala nikakvih simptoma (mjesec-dva), ali se oni svako toliko pojave. Urinokulturu sam od tada napravila jednom (otprilike 4 mjeseca nakon korištenja canestena jer sam imala upalu mjehura) i sve je bilo u redu, a, kao što sam već navela, ginekolog nije primijetio ništa neobično, što mi nikako nije jasno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2011. 10:20

Poštovana, sklonost vulvovaginalne kandidijaze je česta. Neke osobe su malo češće predisponirane na razvoj iste. Stoga mislim da će Vam ova terapija pomoći trenutno.

anama

17.08.2015. 10:20

Poštovani!
Pred kraj menstruacije mi se poceo javljati svrbez,peckanje i primjetila sam bijele siraste nakupine. Pretpostavila sam da se radi o gljivicnoj infekciji pa sam kupila Canesten 3 combi. Nisam ga jos koristila ,al to mi je trenutno jedino rjesenje(s obzirom da sam na putovanju u dalekoj Kini još 4 tjedna,a to mi se pojavilo dan prije putovanja). Nakon sto je prosla menstruacija nemam vise nikakav sirasti iscjedak niti me pecka,ali stalno osjecam svrbez. Hoću li koristiti vaginalete i kremu? Mora li se mazati i moj partner iako nema nikakavih simptoma? Zahvaljujem!

mirela001

17.08.2015. 17:15

Poštovani

radila sam briseve i oni su u redu, sada mi je urađen papa test i on je u redu ali imam upalu. to sam već primjetila jer sam imala bijeli sirasit iscjedak, koristila sam rojazol, ali me i dalje zna malo svrbiti. sada moja gin je vidjela da imam upalu po nalazu ali mi nije prepisala nikakvu terapiju, dali da kupim nešto sama ili da tražim nju da mi ipak nešto da?

hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.08.2015. 17:20

Koristite kremu vi i partner a vi i tri vaginalete. Kupite si probiotike npr. Linex lady comfort 2x na tjedan nakon Canestena kao mjeru prevencije.

anama

18.08.2015. 09:30

Koliko puta dnevno i koliko drugo treba mazati kremom?Nažalost,nisam u mogućnosti ovdje kupiti probiotike. Evenutalno ih mogu uzimati kad se vratim u Hrvatsku. Tu imam samo obicne Linex tablete,za crijevnu floru,al pretpostavljam da one ne pomazu u ovom slucaju. I jos me samo zanima je li moguce da gljivicna infekcija prode sama od sebe? Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.08.2015. 21:05

Mažite nekoliko puta dnevno kroz 5 dana.

anama

24.08.2015. 09:40

Poštovani,
koristim Canesten vaginalete i kremu 1. dan i svrbez se vec lagano povukao. Moj partner nema nikakavih simptoma gljivicne infekcije. Rekli ste mi da bi se i on trebao mazati kremom,al on je skeptican prema tome jer nema nikakvih simpotoma i misli da bi mu ta krema mogla cak i nastetiti. Prema tome zanima me je li moguce da mu nasteti ako se maze,a nema infekciju(ako je to uopce moguce jer je ja imam)? I mozemo li imati odnose tijekom lijecenja?

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.08.2015. 21:25

Neće mu naštetiti. Neka se maže kao što sam vam rekao bez obzirom ima li smetnje ili ne.