Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ciklus!


Autor Poruka

Maja

11.04.2002. 15:15

Stovana doktorice Kupesic!
Molim Vas za Vas savjet.
Imam 39 godina i problem s menstruacijskim ciklusom koji mi se u posljednje vrijeme poremetio. Menstruaciju sam dobila na ovaj nacin : 21.01 , 8.02. i 28. 02. Do danasnjeg datuma, dakle 11.04. menstruaciju nisam dobila.
27.02. sam bila na lijecnickom pregledu, redovitom, nalaz je bio uredan, a na moje pitanje lijecnik mi je odgovorio da su neredovite menstruacije ceste , i da jos nije potrebno praviti analizu hormona niti bilo kakve posebne pretrage.
Ova menstruacija mi dosta kasni ( nije u pitanju trudnoca), ne osjecam se najbolje, imam bol u desnoj dojci citavih mjesec dana. Bol mi se siri ispod pazuha i u ledja. Ranije, prije prve trudnoce, imala sam probleme s prolaktinom. Da li je moguce da opet nesto nije u redu s njim ili drugim hormonima? Molim Vas za Vase misljenje, da li je potrebno da inzistiram kod lijecnika na provjeri hormona, da li je potrebno izazvati menstruaciju? Ili da cekam kad ce menstruacija spontano doci?
Unaprijed Vam zahvaljujem uz pozdrave.
Maja .

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.04.2002. 12:12

Poštovana,
S obzirom na Vašu dob, može se raditi o postojanju funkcionalne cistena jajniku, zbog čega bi bilo poželjno učiniti ultrazvučnu pretragu. S obzirom da se radi i o bolnosti u području dojke, mora se isključiti hiperprolaktinemija (hormosnki poremaćaj uvjetovan prekomjernim lučenjem hipofize) koji se može uspješno liječiti primjenom Bromergona.