Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


CIN1+ HPV virus


Autor Poruka

lea25

21.10.2010. 18:20

Lijep pozdrav!
Imam 26 godina i redovito idem na ginekološki pregled i PAPA-test., koji je uvijek bio u redu. Često sam imala upale, osobito u posljednjih nekoiko mjeseci i činilo mi se da niti nakon terapije vaginaletama Rojazol, upale nisu prošle. Prije mjesec i pol napravila sam papa test koji je pokazao CIN1 i HPV. Ginekologica mi je dala vaginalete Betadine i rekla da podignem imunitet(pijem Ekolostrum). Također je rekla da spolne odnose trebam imati uz prezervativ, i da za 3 mjeseca dođem na kontrolu. Čitajući po forumima, vidim da druge pacijentice ginekolozi šalju da daljnje pretrage tj. konkretno, cervikalni bris, HPV tipizaciju itd. Da li bih trebala tražiti ginekoligicu da me uputi na te pretrage, i imam li razloga zabrinuti se?Ili da samo čekam kakvi će biti rezultati nakon 3 mjeseca? Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.10.2010. 22:00

Poštovana, na našem site-u imate na forumu temu o raku vrata maternice i HPV infekciji ali odgovorit ću Vam ukratko na Vaše pitanje.
Za CIN I uz promjene vezane uz HPV virus postoji algoritam(postupnik) te koja je obrada potrebna kod tog stupnja prekanceroznih promjena.
Vaša liječnica je dobro postupila i sve što Vam je ona preporučila su Vam i moji savjeti.
Svakako bih ja još dodatno učinio cervikalne briseve i bris na HPV te Vas liječio prema nalazu istih.
Danas se za pojačanje imunološkog odgovora može uzimati i beta glukan.
Idući PAPA test učiniti za 4-6 mjeseci i redovite kontrole dalje.Dokle god je PAPA test CIN I ne mislim da treba aktivnijei invazivnije postupati od gore navedenog .

uporna

14.12.2010. 13:50

pozdrav za vas sviju koji ku korisnici i posjetioci ove stranice.imama 34 god...papa test mi je pokazao lll. grupu i cin l.uradila sam nalaz na hpv.sta mi mozete o tome reci.a pripreme se za plasticnu operaciju radi ispadanja materice.interesuje me o tpj operaciji kakao to ide .hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.12.2010. 22:45

Poštovana, da li Vam je HPV genotipizacijom i dokazan HPV visokog rizika?
Da li ste radili i ostale cervikalne briseve? O HPV-u imate na našoj stranici mnogo pitanja na forumu pa tamo malo pogledajte postove.
Ali ukratko ako je HPV pozitivan i CIN 1 postupnik je da se PAPA test uradi za 4 mjeseca te da se učini kolposkopija.
Svakako imati odnose samo uz zaštitu , poraditi na jačanju imuniteta da infekcija HPV-om prije nestane.
Što se "podizanja maternice" niste mi naveli da li imate i smetnje u smislu nevoljkog otjecanja urina ili da mi pročitate ginekološki nalaz ?
U Vašim godinama rade se "sling" metode za podizanja prednjeg vaginalnog segmenta kao i vrata mjehura.

Wattens

31.07.2015. 21:35

Postovani,
imam 24 godine i prije tjedan dana sam imala odnos nakon kojeg sam krvarila. Napravila sam Papa test i na nalazu pise CIN I, te promjene povezane sa HPV. Trenutno koristim antibiotike Klimicin (2x1), te vaginalete Albothyl (svaku drugu vecer). Trazila sam cervikalni bris, no ginekolog mi to nije htio napraviti iz razloga sto za "HPV svakako nema lijeka". Za dva tjedna idem ponovo na kontrolu, te cu traziti da mi napravi cervikalni bris i bris na HPV. Trenutno mi je ginekolog savjetovao redovne kontrole i ponoviti papa test za 6 mjeseci, te planiram poceti piti Beta-glukan. PItala sam također je li partneru potrebna neka terapija, ali ginekolog je rekao da nije potrebno i da mozemo nakon moje treapije nastaviti imati odnose, ali preko foruma sam saznala, kako odnos trebamo nastaviti sa zastitom. Zanima me je li i partneru potrebna terapija ? Je li Beta-glukan moze biti u tolikoj mjeri ucinkovit da nestane HPV?

Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.08.2015. 11:10

Iskustva moja a vjerujem i drugih kolega su pozitivna s korištenjem beta glukana i bržem nestanku virusa iz organizma.
Svaka suportivna terapija je dobrodošla. Svakako možete korisiti i probiotike i lokalno npr. Linex lady za normalizaciju vaginalne flore duže vrijeme.
Svakako odnos sa zaštitom i napraviti cervikalne briseve i bris na HPV. Sve protivno nije dobro.

Wattens

02.08.2015. 12:35

Postovani,
hvala na odgovoru. Pijem Yasmin pilule i 7.8. pijem zadnju pilulu, te bi trebala 12.08. dobiti menstruaciju. Zanima me hoce li naskoditi ako odgodim menstruaciju i 8.8. pocnem sa drugom kutijom?

Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.08.2015. 18:55

Neće naškoditi.

sandrina@1

31.01.2019. 10:50

Poštovani, pošto sam imala cin 1 i pozitivan hpv 16/18, a prirodni preparati nisu pomagali i nije se prirodno povukao cin, obavila sam letz i bolesno tkivo je odstranjeno. Interesuje me što je sad sa hpv i da li ću moći normalno imati odnose, odnosno da li sa kondomom ili mogu i bez, pošto 6 godina imam stalnog partnera. Dosad smo ponekad koristili zaštitu ali većinom nismo. Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

31.01.2019. 12:15

Poštovana, možete imati normalno odnose, bez zaštite. Potrebne su samo redovite kontrole. Što se partnera tiče, budući da ste već toliko vrijeme zajedno, on je sigurno došao u kontakt s HPV-om i razvio imunitet na njega. Nema razloga za brigu.