Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cistitis


Autor Poruka

wendy o.williams

30.07.2014. 11:55

Poštovani,

zanima me sljedeće; prije mjesec i nešto sam imala gljivičnu infekciju koju sam liječila bez ginekološkog pregleda. U ljekarni sam kupila canesten i to sam stavljala u rodnicu, 3 dana..užasno je bilo,bijelo pranje je bilo jako i peklo me i iritiralo. Nakon nekog vremena se smirilo, no menstruacija mi je kasnila, dobila sam ju 17.05 i od onda ništa...u međuvremenu se dogodila ta infekcija...i pošto se menstruacija nije pojavila otišla sam kod ginekologa. On me pregledao i dobila sam duphaston tablete koje reguliraju menstruaciju (inače imam problema s tim,nikada mi nije na vrijeme,uvijek mi kasni). To sam pila 5 dana po 3 tablete na dan i čekala...11.07 sam dobila menstruaciju koja je trajala 6 dana. No međutim oko 18.07 me počelo opet iritirati kod pišanja,bol i peckanje,i to dosta jako,nisam bila sigurna da li da otiđem kod ginekologa ili liječnika opće prakse iz razloga jer nisam imala nikakav iscjedak ali bol u donjem dijelu trbuha je bila jaka i kod mokrenja. Odlučila sam se ipak kod svoje liječnice da otiđem. 21,22.07.je ustanovljeno da imam cistitis,dobila sam ninur kapsule(koje još pijem sve do 1.08), nakon toga,nakon ispijanja zadnje tablete moram čekat 2 tjedna da bi otišla na mikrobiologiju dat urin. Sad me zanima,pijem ninur kapsule več 8 dana...stanje je bolje, ne pecka prilikom pišanja i ne steže,ali osjecam bol u donjem dijelu trbuha...bol koda trebam menstruaciju dobit i nekako sam napuhnuta...sad me zanima dali je to normalno? jer menstruaciju trebam dobit taman kada moram dat urin na mikrobiologiji, no međutim da meni kasni,to neće biti problem. jedino me muči sad da opet ne dobim gljivičnu infekciju jer zbog nekih lijekova znam dobit pogotovo od amoksicilina. Da li je ta bol u donjem dijelu trbuha normalna,jer imam osjećaj da me maternica boli...a i zbog toga svega nisam imala odnose jedno 2 tjedna, i dok ih imam me nekako boli....?
LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.07.2014. 23:40

Prema opisanom smetnje su i dalje vezane uz mokraćni sustav.
Ponovite urinokulturu. Canesten u rodnicu kroz tri večeri.

wendy o.williams

31.07.2014. 00:35

Hvala Vam na odgovoru,no imam još pitanje da li je pametno canesten, pošto nemam gljivičnu infekciju,i dali to ne smeta zbog ninur kapsula? urinokulturu još nisam obavljala,tek 14.08,jer sutra pijem zadnju kapsulu.
Zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.07.2014. 19:55

Koristite Canesten preventivno i lokalno probiotike. Ne umanjue učinak pilula.

meri0805

29.01.2018. 10:20

Lijep pozdrav,

U srijedu sam prilikom za vrijeme prvog jutarnjeg urina primijetila da me peče. Popila sam uvi caj i kroz dan je problem nestao. Evo danas opet ista stvar. Ovih dana sam bila i prehladena. Zanima me jel potreban odlazak na urinokulturu? Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

29.01.2018. 18:15

Poštovana, preporučio bih da učinite urinokulturu. Prema nalazu će se odlučiti da li je potrebna terapija.