Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Crvenilo i svrabež po vagini


Autor Poruka

ivana0909

02.10.2011. 12:00

Prije deset dana imala sam sexualni odnos s momkom,koristili smo zaštitu i sve je bilo sigurno bar koliko nas dvoje znamo.Prije mozda 5 dana na vanjskom dijelu mog spolnog organa pojavilo mi se crvenilo i svrabež koji su praćeni iscjedkom.Iscjedak mi je sasvim normalan imala sam ga i prije sexualnog zivota tj:prije svakog menstrualnog ciklusa.Htjela bi da znam koje bolesti imaju slične simptome mojima,i da li gljivične infekcije utiču na to da kasni menstruacija.Unaprijed HVALA...

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.10.2011. 18:25

Poštovana, savjetujem primjenu antimkotiske kreme i vaginaleta, radi se o vulvovaginitisu(upali u rodnici i vanjskog spolovila). Menstruacija ne kasni zbog upale u rodnici.

KHANAN

03.10.2011. 00:30

Poštovani doktore Šakoronja, moj problem je slijedeći. Naime, na vagini mi se pojavila crvena fleka. Ispočetka sam mislila da je ta "flekica" posljedica depiliranja i urasle dlake. Na dodir malo boli, i sada izgleda kao plik i koliko mi se čini, u sredini kao da se formira neka crna točkica, ranica ili što već. Nisam bila kod ginekologa. Možete li me savjetovati i trebam li imati velikog razloga za zabrinutost? p.s. Može li se uzimati Canesten krema? Hvala Vam na odgovoru!
Lijep pozdrav,
Khanan

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.10.2011. 14:40

Poštovana, probajte mazati sa nevedenom kremom 2-3 x dnevno.

zp

06.10.2011. 11:35

Poštovani doktore,

u 17 sam tjednu trudnoce ( tocnije 16+6 ) i prije desetak dana mi se pojavio svrbez u predjelu stidnih usana, dakle sa vanjske i unutarnje strane stidnih usana, ulaz u rodnicu kao i sama rodnica nisu zahvaceni, prekjucer se pojavilo i lagano pecka te manja bolnost i natecenost zahvacenog podrucja, pa me zanima mozete li mi preporuciti neki preparat ( kremu, sprej, bilo sta ) koji bi mogla kupiti bez recepta u ljekarni i koristiti s obzirom na trudnocu posto netrebam tretirati i samu rodnicu .. Lijepo Vas molim za odgovor te naziv preparata i upute za koristenje ( ako je moguce ) ???

Unaprijed hvala ( poslala sam istu poruku i na drugu temu jos jucer al mislim da je nije zabiljezilo pa se ispricavam ako sad dobijete obje, al Vas svakako molim za razumijevanje i odgovor cim prije ..Hvala )

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.10.2011. 13:20

Poštovana Canesten vaginalete kroz tri večeri te kremom izvana par puta dnevno.