Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


crvenilo, svrab i iscjedak


Autor Poruka

paklara

06.04.2014. 12:20

Poštovani,
primjetila sam sirasti bijeli sloj na unutarnjoj strani stidnih usana,zaostaje kao male grudice na stidim dlakama, na papiru se ne primjeti, a one su izvana crvene i ponekad svrbe(izvana;svrab je ponekad toliko jak da se mogu iščešati do krvi;da napomenem da inače imam problema sa kožom-seboreja). ova situacija se javlja već više godina periodično, pa me zanima je li moguće da je riječ o gljivičnoj infekciji. također prije svake menstruacije i nakon osjećam svrbež vagine, pred sam početak i lagano peckanje(nije konstantno i trajanje je dan-dva), i konstantno imam čudan miris. imam 24 godine, djevica sam i još nikad nisam bila na ginekološkom pregledu. što mogu učiniti?
hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.04.2014. 13:10

Da, radi se o gljivičnoj upali rodnice i vanjskog spolovila.
Savjetujem Canesten3/ canesten vaginalete i kremu.

paklara

10.04.2014. 00:50

poštovani,
ispričavam se na ponovnoj smetnji i zahvaljujem na savjetu, ali molila bih još jednu informaciju ako je moguće. naime kad sam prije napisala da se simptomi pojavljuju periodično(tj gotovo stalno) više godina pod time sam mislila da nikad prije to nije bilo ni liječeno. trebam li se zabrinuti za cjelokupno zdravlje jer sam čitajem o kandidijazi došla do raznih informacija o simptomima što općih, što respiratornih,.. od kojih imam jako puno njih, pa me zanima ako vaginalna gljivična infekcija nije liječena dugo godina može li utjecati i na ostatak zdravlja. hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2014. 11:45

Ako je samo lokalizirana na ginekološki sustav onda nema reperkusije na druge sustave.

stels02

22.07.2017. 12:05

Postovani
Vec 2 godine imam jedan problem, naime svrbi me tamo dole i oko podrucja anusa, to su kao neke bijele tockice a usne su crvene,vece i kao hrapave nije glatka povrsina i to me izluduje jer me onda jako svrbi i posto sam ove godine krenula s odnosima taj decko je meni prvi i onda sumnjam na neku spolnu bolest al me strah otic kod ginekeloga posto sam mlada.
I molila bi vas mi mozete rec koji su simptomi upalne bolesti zdjelice.
Hvala na odgovoru.

stels02

22.07.2017. 21:00

Takoder bi dodala da je onakav iscjedak kao dok gljivica al i da je sve crveno dole i te su tockice kao bijelo-svjetloroze i iz daljine se ne vide vec iz blizine.

Ivo Balenović, dr. med.

23.07.2017. 12:10

Poštovana, prema navedenom najvjerojatnije se radi o gljivičnoj infekciji. Potražite u ljekarni neki od vaginalnih antimikotika. Sigurno se ne radi o upalnoj bolesti zdjelice kod koje su simptomi vrlo jaka bol u trbuhu, bol kod odnosa, temperatura, loše opće stanje.

jab123

04.08.2017. 09:55

Postovana,

Prije nekoliko dana, tocnije 4 dana pocelo me je svrbiti, usne su bile natecene i imam iscjedak sirast. Imala sam to i nedavno koristila vaginalete i proslo. Medutim sad sam u drugoj drzavi, nemam svog doktora pa sam u ljekarni dobila canesten jednu tabletu koja se odma popije i kremu. Natecenost se smanjila, ali svrab i iscjedak ne. Kremu i dalje mazem ujutro i navecer ali ne pomaze ocito kad je danas vec 3.dan kako ju koristim. (Pocela sam u utorak sa tom jednom tabletom i mazanjem kreme) Nez vise sta da radim

Ivo Balenović, dr. med.

04.08.2017. 23:15

Poštovana, prema navedenom najvjerojatije se radi o gljivičnoj infekciji. Savjetujem da pokušate s još jednom turom Canestena ili nekog od vaginalnih antimikotika. Ukoliko ne bi prošlo uzmite antimikotik peroralno. Ne znam u kojoj ste državi tako da ne znam koji su lijekovi na njihovom tržištu da vam poimenice preporučim, ali u ljekarni će znati.

tincica7

10.08.2017. 14:05

Postovani,

Oprostite na duzem postu.
Imam 27 god., prosli mjesec, dan nakon dosta intenzivnog odnosa, isla sam na bazene, te sam tu noc osjetila blazi svrbez, a sutradan ujutro mi je sve bilo nateceno, crveno, ulaz rodnice mi je bio kao razderan te sam imala grudasti iscjedak oko otvora.. (inace imam normalan iscjedak, papa testovi uredni, menstruacija u danu tocna)
Pretpostavila sam po simptomima da su gljivice iako ih nikad dosad nisam imala, i htjela sam na svoju ruku kupiti Canesten jer zbog posla tad nisam mogla do ginekologa, a nisam htjela ni telefonski da mi "ovako" kaze sto bi moglo biti, nego sam bas htjela da me pregleda. No medjutim, sutradan se taj iscjedak vec sam ocistio, iscurio, ali ipak sam u ljekarni pitala za Canesten, ali mi je gospodja preporucila Femigel jer po mom opisu kaze da to nisu gljivice, nego vjerojatno vrlo jaka iritacija i naravno klor je dodatno zacinio. Kaze da ako su gljivice da bih se toliko cesala i unutra bih osjetila taj svrab, a meni je bio samo oko otvora.
Iskoristila sam Femigel 4 noci, te se sve smirilo u roku 6 dana od pocetka tih simptoma. Imala sam i menstruaciju nakon toga i sve ok, jedino sam primjetila da mi se iscjedak malo promijenio. Malo je zuckastiji samo, nista previse, ali bez mirisa, i uvijek je bio bez mirisa i kad su trajali ovi simptomi. Nista me nije peklo ni tad, ni sad, nit me sto svrbi.
Da li je moguce da je stvarno bila vrlo jaka iritacija tokom odnosa i da je klor dodatno izritirao ili mozda jesu gljivice ili neka upala?
Hvala na odgovoru, lp

Ivo Balenović, dr. med.

10.08.2017. 16:35

Poštovana, teško je točno reći o čemu se radilo bez pregleda. Prema opisanim simptomima rekao bih da su gljivice, no moguća je i reakcija na klor. Klor isušuje i nagriza kožu, a može izazvati i iritaciju očiju.

tincica7

10.08.2017. 20:10

Jos samo jedno pitanje. Da li mogu upotrijebiti Canesten vaginalete pa bar da me ocisti mozda malo, i ako mozda nisu gljivice i ako sad nemam nikakvih simptoma osim tog blago zuckastog iscjetka? Da li bi stetile cemu i poremetile mi floru, ili da nista ne diram? 4.9 sam narucena za redovan ginekoloski pregled pa cu znati sve onda...
Puno hvala, lp

Ivo Balenović, dr. med.

11.08.2017. 10:15

Slobodno uzmite Canesten, ne može naštetiti.