Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Crveno crna kvrzica na vulvi


Autor Poruka

Tiamia

11.06.2018. 12:50

Postovani, na vulvi sam uocila izraslinu kao loptica velicine graska koja je potpuno glatka pravilnog oblika, cini mi se i kao da je prozirna, ali je djelomicno crveno ljubicasta i crna. Pored nje je nekoliko tockica crne boje pa mi i ovo izgleda kao da je to mjehuric ispod kojeg se vidi jedna od tih crnih tockica za koje ne znam da li mogu biti kapilare tako crne. Ne boli ne svrbi ali me brine. Prije mjesec dana ugradjena mi je Mirena zbog obilnog i nepravilnog krvarenja i bilo je malo endometrioze pa sam pila sam Duhaston. Narucena sam ginekologu za 3 tjedna ali sam bas zabrinuta


Ivo Balenović, dr. med.

11.06.2018. 15:35

Poštovana, bez pregleda je teško reći o čemu se radi. Prema opisanom moguće da je u pitanju madež - nakupina pigmentiranih stanica koje mogu biti smeđi, crni, crveni ili plavi, mogu biti u razini ili iznad razine kože, glatki ili naborani, veličine su oko 6 mm u promjeru. Mogu se razviti bilo gdje na tijelu, Hormonalne promjene ponekad mogu utjecati na njihov rast.