Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cyclo-progynova i prekid terapije


Autor Poruka

Iskra81

25.05.2018. 12:20

Postovani, imam 37 god, vec godinu dana zbog prevremene insuficijencije jajnika pijem Cyclo-progynovu, koja mi drzi hormone u normali i imam redovan ciklus uz nju.

Medjutim, ono sto takodje redovno imam je smedji sekret, obicno 7 dana pred menstruaciju, a nekad i cesce od toga, prosli i ovaj mesec je bas ucestalo (zbog stresa).

Ginekolog mi nije nista predlozio povodom resenja ovog problema. Radila sam UZ, sve je ok.

No, zaista me izludjuje ovaj sekret, pa razmisljam da prestanem da koristim ove tablete, malo odmorim organizam, uz neki prirodni preparat (Peruansku Maku), dok ne nadjem posvecenijeg ginekologa.

Ono sto bih vas pitala je da li je ok da prekidam terapiju na svoju ruku?

Hvala unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

26.05.2018. 09:00

Poštovana, najvjerojatnije se radi o probojnom krvarenju. Slobodno možete prekinuti s uzimanjem tableta. Ništa se neće desiti. Savjetujem da učinite analizu hormona. Prema tome će se najbolje odrediti terapija.

Iskra81

26.05.2018. 11:40

Upravo na osnovu analize hormona, kojim putem mi je ustanovljena rana insuficijencija jajnika (FSH oko 20), prepisana mi je ova terapija. Koja je alternativa Cyclo-progynovi, odnosno koje jos tablete se koriste za POF? Hvala unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

26.05.2018. 22:35

Predlažem da prekinete s terapijom na neko vrijeme. Nakon prekida terapije bi trebali učiniti analizu hormona. Prema nalazima će se vidjeti koja bi terapija bila najbolja.