Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


D dimeri


Autor Poruka

Anavi55

27.07.2017. 21:35

Pozdrav,imam 21 godinu i uzimam kontracepcijske pilule lyndinette 20 dva mjeseca.Zbog bolova u desnom listu napravila san color dopler vena nogu koji je uredan i vadila slijedece faktore: PV: 1.08 inr:0,95 Fibrinogen:2.7 D dimeri:0.85( <0.50) Zabrinuta sam zbog povisenih vrijednosti d dimera,dr opce prakse mi kaze da se ne uzrujavam da to moze biti od samih pilula,dok ginekologica zeli da opet izvadim iduci mjesec i ako budu poviseni da ukinem?mene zanima jel se moze ici na treci mjesec uzimanja i pilula. I onda provjerit stanje i koji jos razlozi povecanja d dimera mogu biti? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

28.07.2017. 11:35

Poštovana, kod vas su d dimeri najvjerojatnije povišeni zbog uzimanja kontracepcije. Budući da nema znakova tromboze nema razloga za brigu. Oni se mogu osim u trombotskim bolestima povisiti i uslijed uzimanja kontracepcije, teškog fizičkog napora, menstruacije, kirurškog zahvata, ozlijede... Preporučam kontrolu i postupak prema nalazima, ali dok nema znakova tromboze nema potrebe za bilo kakvom terapijom.