Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je moguca trudnoca??


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

05.08.2017. 10:30

Poštovana, za Nemanime7, moguće da je do ovulacije došlo kasnije, što znači da će kasniti i menstruacija. Menstruacija dolazi 12 do 14 dana nakon ovulacije.

Ivo Balenović, dr. med.

05.08.2017. 10:30

Poštovana, za Januska050505, ranice na stidnim usnama mogu biti povezane s bilo kojom gljivičnom, bakterijskom ili virusnom infekcijom. Kod gljivica se očituje kao crvenilo praćeno svrbežom uz sirasti iscjedak iz rodnice. Bakterijska infekcija može uzrokovati upalu korijena dlake ili neke od žlijezda na ulazu u rodnicu. Simptomi su bol, crvenilo i gnojni iscjedak. Kod virusa se stvaraju vodeni mjehurići koji pucaju i ostavljaju bolne ranice. Ciste na jajnicima mogu biti uzrok nepravilnih menstruacija. Preporučam ginekološki pregled i ultrazvuk, te po ptrebi hormonski status.

anamarijajr52

06.08.2017. 11:15

Postovani,da li bi se tjedan dana ako je doslo do implantacijskog krvarenja ultrazvucno vidjela trudnoca?

Ivo Balenović, dr. med.

06.08.2017. 17:45

Poštovana, to je najraniji period kada se ultrazvučno može vidjeti trudnoća: gestacijska vreća, ali bez embrionalnog odjeka. Svakako bi bilo dobro ponoviti ultrazvuk za 10 ak dana kada bi se trebao vidjeti i plod.

TetaXD

09.08.2017. 22:10

Poštovani.. partner i ja imali smo nezasticen odnos u vodi na 10 sekundi ali nije doslo do ikakve ejakulacije. Odnos se desio prije nekih 10 dana. Mjesecnica mi je trebala doci 8.8. ali trenutno mi kasni.. imam li razloga za brigu? Da li je moguca trudnoca ili je nesto drugo u pitanju posto nije doslo do ejakulacije? Danas me cijeli dan prate bolovi u donjem dijelu trbuha i jajnika ali od menstruacije nista..
Unaprijed hvala, lp.

Ivo Balenović, dr. med.

10.08.2017. 14:05

Poštovana, ukoliko nije došlo do ejakulacije trudnoća nije moguća. Menstruacija najvjerojatnije kasni zbog drugih razloga. Ukoliko ne dođe u narednih 5 dana, ipak bih preporučio da učinite test na trudnoću radi sigurnosti.

tashee610

10.08.2017. 14:05

Poštovani,
posljednja menstruacija mi je bila 20.7., ovulacija 29.7. (sluzavi iscjedak). Muž i ja imali smo odnose u to vrijeme, pokušavamo dobiti bebu. Na ginekološkom pregledu bila sam 2.8., gdje je ginekolog potvrdio da je ovulacija već bila i da je sluznica maternice 8 mm. Ostalo je sve u redu. Prema ovome, sljedeću menst. trebala bih dobiti za dva dana. I da, već 4 dana osjećam lagane grčeve u maternici i jajniku što mi se nikad nije javljalo prije menst. Vjerujem kako postoji mogućnost za trudnoćom, a kad bih mogla najranije napraviti test?

Ivo Balenović, dr. med.

10.08.2017. 16:35

Poštovana, većina testova može pokazati trudnoću već po izostanku očekivane menstruacije. Najtočniji su sedam dana nakon izostanka. Važno je da se radi s prvim jutarnjim urinom.

Sbob6990

11.08.2017. 18:35

Postovani, zanima me kolika je mogucnost trudnoce u sljedecoj situaciji. Ja i decko smo imali nezasticen odnos 8.8. Prvo da opisem svoje stanje taj dan. Dakle, do sada nikad nisam pratila kada ovuliram, nije mi trebalo posto ne planiram trudnocu ni bilo sta vezano uz to. Primijetim na sebi ljepljivi iscjedak, rastezljiv, koji je taj dan bio obilan. Uz to, osjecala sam ogromnu sexualnu uzbudjenost taj dan i dva dana prije. Po ovim simptomima rekla bih da sam u plodnim danima no posto mi je ciklus neredovan (napisati cu na kraju posta), ne mogu biti sigurna. Da predjem na pitanje. Do sada bi se sve izmedju mene i decka svodilo na peting, tako je bilo i sada vecinu veceri i on je cijelu vecer imao erekciju sve dok nije doslo do trenutka kada je trebao penetrirati. Posto nismo bili u adekvatnom prostoru, trebalo nam je par minuta dok se namjestimo, za to vrijeme njemu se spustio te smo pokusali postici ponovnu erekciju. Postigli smo nekakvu polu-erekciju te smo odlucili da ipak pokusa penetrirati. Smatrali smo da ce ici lako posto sam ja bila dovoljno (cak i previse) vlazna dolje. Tada to nisam smatrala bitnim, pripisivala sam to uzbudjenosti. Par sekundi nakon penetracije prekinuli smo sve zato sto smo oboje bili doslovno mokri, ali ne znamo da li je on prerano svrsio, ili je to bila moja sluz. Bilo mu je cudno zato sto nije postigao punu erekciju, ali je imao osjecaj kao da je nesto "pobjeglo", citiram. Nakon toga, za nekih pola sata (mozda i vise) imali smo normalan odnos, takodjer nezasticen (nazalost). Kolike su sanse da su mi plodni dani ili cak ovulacija, i da li je moguce da se radilo o ejakulaciji prilikom prvog snosaja? Ako je, da li postoji mogucnost da su spermici ostali zivi do drugog snosaja? Izmedju nije urinirao. Posto nisam sigurna da li se radilo o plodnim danima,navesti cu datume prethodnih mjesecnica, dakle prvi dani krvarenja 6.2., za treci mjesec nemam zabiljezeno, 23.4., 30.5., 9.7., 30.7., s tim da mjesecnice traju 4-5 dana. Poremetio mi se ciklus skroz i ne znam kako to utjece sada na plodne i neplodne dane ni kako da ih racunam. Samo jos da napomenem, 10.8. popila sam EllaOne tabletu. Ne znam da li sam navela sve bitne elemente da bih dobila odgovor na pitanje, ali bih molila da odgovorite! P.s. obavit cu pregled kod ginekologa cim prije!

bonnie321

11.08.2017. 20:55

Poštovani, imam 19 godina i sa deckom sam duze u vezi. Uvijek se stitimo prezervativima. Prije sam imala problema sa menstruacijom, znala je doci dva puta u mjesecu te mi je ginekologica preporucila duphaston koji sam koristila godinu dana. Vise ga ne koristim, a menstruacija varira od 28-33 dana u ciklusu. Medutim, bila sam na ljetovanju te smo imali dva puta odnos sa prekinutim snosajem i taj odnos je bio na moj 29. I 30. Dan ciklusa. Sada mi menstruacija kasni 4 dana. Zadnja mi je bila 7.7., a po nekoj procjeni sad mi je trebala doci 6.8.Da li se radi o trudnoci? Hvala, lp

Ivo Balenović, dr. med.

12.08.2017. 13:35

Poštovana, za Sbob6990, prema datumima trebali ste biti u neplodnim danima (iako je to kod Vas teško odrediti obzirom na neredovite cikluse). Pošto ste uzeli EllOne tabletu nakon odnosa mislim da je ona djelovala i da ne bi trebalo doći do trudnoće. Da li je došlo do ejakulacije to stvarno ne mogu znati.

Ivo Balenović, dr. med.

12.08.2017. 13:35

Poštovana, za Bonnie321, prema datumima bili ste u neplodnim danima. Mogućnost trudnoće je samo teoretska.

Barbara1705

18.08.2017. 20:20

Poštovani, imam 21 godinu, redovne mjesečnice koje traju 7 dana a ciklus mi traje 28 dana. Iako sam imala posljednju mjesečnicu od 10. do 15.8, kasnila je dva dana, nije bila obilna kao i inače a posljednji dan je skoro pa i nije bilo, malo u tragovima i trajala je kraće nego inače.
Redovno imam nezaštićene odnose s dečkom pa sam ih imala i prethodni mjesec u plodnim danima, odnosno u danima kada mi je trebala biti ovulacija, te početkom ovog mjeseca ali u neplodnim danima
Posljednja 3 dana svaku večer imam jake glavobolje, leđa me bole na dnevnoj bazi kao i noge (danas otečene cijeli dan). Osjećam i laganu bol u prsima, smanjila mi se kilaža te su mi se grudi malo povećale (ne bole me, nisu tvrde i ne vidim promjene na bradavicama).
Imam li uopće razloga sumnjati na trudnoću? Ako nije trudnoća što je moguć uzrok drugačije mjesečnice i bi li trebala posjetiti ginekologa?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Srdačan pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

18.08.2017. 21:20

Poštovana, prema svemu navedenom postoji mogućnost trudnoće. Savjetujem da učinite test na trudnoću i posjetite ginekologa.

Barbara1705

18.08.2017. 21:45

Mogu li test sada već napraviti u bilo koje doba dana ili da ipak pričekam i testiram prvi jutarnji urin?
Hvala na ovom i prijašnjem odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

19.08.2017. 10:25

Prvi jutarnji urin je najsigurniji za testiranje.

Mokoš

21.08.2017. 09:45

Poštovani doktore,

Iako su mi ciklusi dosad trajali 28 dana, zadnji su mi bili kraći - imala sam menstruaciju 2.6., 26.6. i 21.7. Stoga ne znam kad sam sad trebala očekivati menstruaciju, odnosno kasni li mi 2 ili 6 dana. Imala sam nezaštićene odnose (s metodom prekinutog snošaja) između 1.8. i 4.8. Uradila sam 2 testa (ali ne s prvim jutarnjim urinom) i bila su negativna. Mislite li da je, s obzirom na kašnjenje, ipak moguća trudnoća? Imam dovoljno godina i u stabillnoj sam vezi pa nisam u panici, samo me zanima. Unaprijed hvala na odgovoru i srdačan pozdrav,

Ivo Balenović, dr. med.

21.08.2017. 19:55

Poštovana, čim menstruacija kasni moguće da se radi o trudnoći. Preporučam test s prvim jutarnjim urinom.

Selena Rose

21.08.2017. 19:55

Imala sam menstruaciju 28.6., spolni odnos 3.7., ciklusi mi traju 25-30 dana. decko je bio u meni dva puta bez kondoma, zatim smo prestali i nastavili oralni seks, ejakulirao je po meni, bila sam gola, imala sam spermije na nozi kod genitalija blizu, obrisala sam sve vlaznom maramicom ali me strah da nekako nisam trudna. Napravila sam dva testa nakon dva tjedna iako nije bio prvi jutarnji urin bili su pozitivni, jedva vidljiva crtica ali je bila tu. 24.7. sam dobila menstruaciju no kako meni inace kratko traje 3, 4 dana uplasila sam se da nije lazna menstruacija.
10.8. sam napravila test na prvi jutarnji urin i bio je negativan, isti dan sam radila test trudnoce iz krvi, rezultat je <0,5 sto je negativno.
14.8. sam bila na ultrazvuku kod privatnog ginekologa, reako je da jedan jajnik vuce na PCOS, da je ovulacija bila i da uskoro trebam dobiti i menstruaciju. inace imam okrenutu maternicu. vidio je dvije rupe, kako je rekao, puknute zlice na maternici, izgledale su kao dvije crne tocke jedna pored druge. procitala sam negdje da tako izgleda trudnoca na pocetku kao neka tocka. Da li je moguca trudnoca iako sam bila i na ultrazvuku, da li je moguce da se nije moglo vidjet? zasto su testovi pokazali pozitivno? 28.dan mi je a jos nisam dobila menstruaciju iako uglavnom dode 25-27 rijetko kad 30.

uplašena-

21.08.2017. 19:55

Poštovani,
Posljednja mjesečnica počela je 27.7 i trajala je 6 dana. 7.8.imala sam spolni odnos s ejakulacijom, dakle 12. Dan ciklusa. Ciklusi su mi oduvijek neredoviti i različitog trajanja. Variraju od 28 pa ponekad i do 44 dana. Najčešće se kreće od 34 do 37 dana. Iz tog razloga je teško odrediti ovulaciju. Prema mojoj samoprocjeni bila je 18.8.
Zadnjih dana sam pod stresom i osjećam blage mučnine. Zanima me je li vjerojatno razlog stres ili moguća trudnoća, mada mi se čini prerano jer je odnos bio prije 14 dana.
Kada mogu najranije napraviti kućni test za trudnoću da se umirim?
Unaprijed hvala na odgovoru!