Home / Forum / Specijalizacije - medicina / Ginekologija i opstetricija / Da li je moguće da sam ipak trudna?!

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 9727

Broj poruka: 67023

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1

Da li je moguće da sam ipak trudna?!

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Maja0991

30.03.2012. 22:15

Poštovani,
Spolni odnos sam imala 28.2.2012., pošto je bio malo rizičan,jedva sam čekala dobiti menstruaciju. Dobila sam je 18.ovog mjeseca,kasnila je jedan dan. Nisam primjetila da je bila nešto slabijeg intenziteta nego inače,samo je trajala dva dana kaće. Pri kraju menstruacije imala sam pojačani smeđi iscjedak no odmah nakon potpunog prestanka mesnstruacije počeli su mi čudni bolovi u predjelu maternice, točnije grčevi/bolovi kao da ću procuriti svakog trena a već sam imala! Nisam imala mira i počela sam čitati po forumuma gdje su cure navodile da su imale menstruaciju za vrijeme trudnoće,vrlo urednu bez ikakvih promjena i sumnji. Odlučila sam napraviti test i pokazao se negativnim. Onda sam otišla kod svoje ginekologinje koja me pregledala vaginalnim ultrazvukom i uzela papu. Rekla mi je da trudna nisam. Zanima me,s obzirom na to da sam odnos imala 28.2 a ginekologinja me ultrazvukom pregledala 28.ovog mjeseca dali je ona sa sigurnošću mogla potvrditi da trudnoće nema?
...jos uvijek sam nemirna jer imam te čudne simptome.. Bolovi/grčevi još uvijek traju,znaju biti toliko jaki da ne mogu zaspati,imam mučnine,nemam apetit,imam bijeli gusti iscjedak,imam pojačan okus i miris..Jeli moguće da sam si umislila sve te simptome čitajući te forume???

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.03.2012. 20:10

Poštovana, ako vam je menstruacija bila 18.3 i nakon toga ste bili na pregledu onda niste trudna.
Tada se je na UZV pregledu vidjela vrlo tanka sluznica maternice(endometrij) i tada je vaša doktorica isključila trudnoću.
Dakle ne brinite se, niste trudna.

Maja0991

31.03.2012. 22:30

Utješili ste me...Hvala Vam puno na odgovoru!

Maja0991

31.03.2012. 22:30

Utješili ste me... Hvala Vam puno na odgovoru!

someone_like_me

01.04.2012. 13:25

Pozdrav,

zanima me postoji li mogucnost da zena ostane trudna ukoliko je imala odnos bez zastite van plodnih dana, ali bez ejakujacije?
naime decko i ja smo probali bez kondoma, to je trahalo jako kratko i nije bio ni blizu da svrsi...zadnja menstruacija bila je 3.3. i sad bih trebala dobiti ovih dana, danas je 28. dan. grudi su bolne i nadute...trebam li se brinuti radi trudnoce? citala sam po internetu da se moze zatrudnjeti i bez ejakujacije. jel to istina?

puno hvala..


Dejan Šakoronja, dr. med.

01.04.2012. 18:10

Poštovana, mislim da se ne radi o trudnoći. Imate znakove nadolazeće menstruacije. Način kontracepcije koji koristite najmanje je pouzdan.

Maja0991

09.04.2012. 19:40

Poštovani, pišem Vam ponovno. Kao što sam rekla da sam zadnju menstruaciju imala 18.3.,28.3. bila kod ginekologinje i navela Vam sve one simptome i bolove kao da ću ponovno dobiti a već sam imala. Kada ste rekli da isključim trudnoću, onda sam pomislila da je vjerojatno od prehlade...obiteljski liječnik mi je dao tablete Noflox koje još uvijek pijem i bol se znatno ublažila. Naime, kako mi je ostalo još 9-10 dana do očekivane menstruacije,mene su grudi užasno čudno počele boljeti prije par dana... jeli moguće da bole 12-15 dana prije menstruacije?... ne znam kako bi opisala bol, neuobičajena je, bradavice su mi dosta osjetljive na bilo kakav dodir, kad ih stisnem osjetim neku bol,kao da peče...možda ovo zvuči glupo ali osjećam kao da gore,da se jasnije izrazim. Kad ih tako stisnem na području bradavice prema unutra bol je stvarno neusporediva sa onom prije menstruacije. Možete li mi reći o čemu bi se ovdje moglo raditi?...nekako me još uvijek kopka ta trudnoća (sad zbog tih grudi koje me zbunjuju) jer se pribojavam i stalno mislim da ginekologinja nije mogla nakon ravno mjesec dana od spolnog odnosa reći da trudnoće nema...,samo mi je rekla da mi se priprema ovulacija na lijevom jajniku i da nisam trudna.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.04.2012. 20:05

Poštovana, bolovi u grudima odraz su progesteronskog učinka, kao i retencija tekućine u istima kao i u tijelu.
Svakako ako vam izostane menstruacija, napravite test na trudnoću.

Maja0991

09.04.2012. 23:05

A jeli moguće da bole 12-tak dana prije menstruacije? I još da vas pitam što mislite kolike su šanse da jesam trudna?
Hvala.

jjcale

09.04.2012. 23:05

Poštovanje,

ciklusi su mi uredni i između 29 i 31 dana. Prošlu subotu, tj. 7.4. u ranim jutarnjim satima sam imala odnos s partnerom i to mi je bio 19. dan ciklusa (znači prošla je menstruacija nastupila 20.3). Postoji mogućnost da su mi i to bili plodni dani. Tijekom toga je on zapravo samo dva puta nakratko ušao u mene (desetak sekundi), a do ejakulacije nije došlo i također nije bilo ni neposredno prije ejakulacije. Kolike su šanse za trudnoću u takvom slučaju?
(Na ginekološki pregled svakako planiram ići idućeg mjeseca)


S obzirom na brdo nejasnih i oprečnih informacija o predejakulatu, možete li samo reći svoje mišljenje o mogućnosti pronalaska spermija u predejakulatu (da napomenem, nije došlo do svršavanja ni prije tog odnosa tako da se nije što imalo zadržati u uretri).

Isto tako, vidjela sam da se spominju razlike između predejakulata i sekreta. Shvatila sam da se predejakulat i sekret ne proizvode u istim dijelovima muškog reproduktivnog trakta, ali možete li objasniti dolazi li do lučenja predejakulata samo neposredno prije ejakulacije ili može doći do lučenja i dosta prije ejakulacije.

Oprostite na dugom pitanju, ali s obzirom da ne postoji adekvatna edukacija za mlade ljude po tom pitanju, mnogi su izloženi bespotrebnim paničarenjima ili s druge strane nisu ni svjesni rizika. Zato Vas molim za jasan odgovor koji bi vjerujem bio od velike pomoći i drugima.

Unaprijed hvala!

mumin222

10.04.2012. 10:25

Poštovani,
imam jedan problem. Naime,prestala sam uzimati kontracepcijske pilule Trinovum krajem 1.mj. jer su mi narušile zdravlje. prva menstruacija nakon toga je kasnila točno tjedan dana..

E sad je moje pitanje, koliko je normalno da menstruacija kasni nakon prestanka uzimanja pilula?

Jer sam zadnju menstruaciju dobila 4.3.2012. a spolne odnose sam imala odmah nakon što je završila, dakle 9. i 10. 3. koristeći se perzervativom i još k tome smo pazili da ne svrši u mene.

Menstruaciju još uvijek nisam dobila, kasni mi 10 dana, bih li trebala biti zabrinuta da sam trudna? Mislim, pazili smo najviše šta smo mogli, pa sad...

Malo me kopka šta mi kasni toliko...

Hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2012. 11:30

Poštovana, Maja,svakako da je moguća bol, a šanse za trudnoćom postoje. Strpite se još neko vrijeme.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2012. 11:30

Poštovana, jcale, ne vjerujem da ste na taj način zatrudnjela. Dakle ne brinite.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2012. 11:30

Poštovana, mumin, niste trudna. Razlozi kašnjenja su druge prirode. U mlađih djevojaka, najčešće policistični jajnici. Svakako nkon iduće menstruacije otiđite na pregled da se vidi da li vaši jajnici normalno funkcioniraju. Što se tiče normalnih menstrualnih ciklusa raspon je od 22 do 35 dana.
Dakle sve manje od toga i više od toga ne spada u normalan menstrualni ciklus.

Maja0991

10.04.2012. 16:30

Poštovani, danas oko 12.30 sam napravila test i pokazao se negativnim, trebam li još uvijek imati razloga za brigu? Očekujem menstruaciju 18.ovog mjeseca.

lea123456789

10.04.2012. 18:50

Lijep pozdrav....
Naime i ja sam zabrinuta. prije dva mjeseca sam pocela piti kontracepcijske pilule i imam odnose bez drugih zastita. prije sedam dana sam zavrsila da drugim pakovanjem od 21 tablete ali sam primjetila da imam jednu viska i da sam ju zaboravila popit ali neznam koji dan i u kojem dijelu mjeseca. danas, nakon sedam dana pauze sam pocela sa novim pakovanjem ali u međuvremenu nisam dobila menstruaciju. no, dobar dio proslog mjeseca sam imala probojno krvarenje, a dva dana pojacano krvarenje. dali nedolazak moje menstruacije ima veze sa pilulama ili postoji mogućnost da sam trudna zbog propuštene tablete?? trebam li raditi test na trudnoću?? unaprijed hvala!!

euphoria

10.04.2012. 20:10

Poštovani,
Zanima me koliko je moguća trudnoća s obzirom da imam oba jajnika policistična te sada pijem kontracepcijske tablete Trinovum 6 mjeseci a prije toga sam koristila Yasmin par godina. Inače, menstrucije su dosta slabe traju 3-4 dana no sada mi kasni 3 dana a inače je uvijek na vrijeme. Zadnja menstrucija je bila 9.03. Zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2012. 23:45

Poštovana Maja , ako menstruacija ne dođe do 20-tog ponovite test na trudnoću.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2012. 23:45

Poštovana Lea, neuredno krvarenje je uzrokovano neprimjerenim uzimanjem , odnosno preskakanjem tablete. Test na trudnoću svakako napravite, premda mislim da se ne radi o trudnoći.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2012. 23:45

Poštovana, mislim da se ne radi o trudnoći. Ne brinite (euforia)