Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li s radi o upali jajnika?


Autor Poruka

Leptirica89

20.10.2017. 09:20

Poštovani,

prije godinu dana radila sam ginekološki pregled. PAPA je bio uredan, ali kako planiram trudnoću tražila sam od ginekologa da napravi i briseve. Izolirana mi je Ureaplasma (10na4) te smo ja i suprug dobili doksiciklin antibiotike, a ja još dodatno polyginax vaginalete. Od uzimanja terapije povremeno mi se javljaju neki simptomi za koje sama ne znam na šta se odnose. Pomislila sam da se radi o upali jajnika. Imam povremeno osjećaj pritiska u jajnicima, te žućkast iscjedak. Ništa od ovoga nisam imala prije terapije. Prije 10 dana odlazim kod ginekologa na pregled, te me on uvjerava da je sve uredu, da se ne radi o upali jajnika i da moji simptomi nisu ništa značajno. Jučer mi se javlja temperatura (38,2) koja je jutros spala (37,2), napetost u donjem dijelu trbuha, slabost i mučnina. Iscjedak je i dalje pojačan (bijelo-žućkast). Zabrinjava me to da li je ureaplasma mogla dovesti do upale jajnika, te da li se prema svemu navedenom kod mene radi o upali jajnika? Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

20.10.2017. 11:05

Poštovana, na upalu jajnika se može posumnjati prilikom pregleda, te ukoliko se ona dijagnosticira liječi se antibioticima. Vi ste, prema nalazu briseva dobili potrebnu terapiju. Simptomi koje sada navodite moguća su posljedica urinarne infekcije, a iscjedak odgovara gljivičnoj upali. Preporučam da učinite urinokluturu, te provedete terapiju nekim od vaginalnih antimikotika. Prema navedenom ne bih rekao da se radi o upali jajnika. Ukoliko bi se bolovi pojačali javite se liječniku.

Leptirica89

20.10.2017. 11:45

Hvala puno doktore.Možda bi se i moglo raditi o gljivičnoj infekciji s obzirom da osjećam svrbež u intimnom području.Ranije sam imala i česte urinarne infekcije.U zadnjih godinu dana bila sam pod velikim stresom (teška bolest mlađe sestre).Da li se gljivična infekcija može javiti i od stresa i koliko često smijem koristiti Canesten kremu?
Dakle,doktor bi na pregledu znao da je u pitanju upala jajnika?Sa čime se još može povezati pritisak u donjem dijelu stomaka i osjetjivost koja se širi na noge? Imam i GERB sad

Ivo Balenović, dr. med.

21.10.2017. 18:10

Prema simptomima vjerojatno se radi o gljivičnoj infekciji. Uslijed stresa i pada imuniteta, gljivice koje inače normalno nastanjuju rodnicu mogu se razmnožiti te izazvati simptome kao što su svrbež, peckanje i iscjedak. Slobodno koristite Canesten vaginalete i kremu. Što se bolova u donjem dijelu trbuha tiče, oni mogu biti posljedica upale ili kamenaca u urinarnom traktu. Ukoliko se osjetljivost širi na noge, to može biti povezano s kralježnicom i živcima.