Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li sam trudna?


Autor Poruka

petraosijek

13.08.2011. 20:05

Poštovani

zadnja mjesečnica mi je bila 6.7, ciklusi mi traju od 28 do 35 dana, ali većinom su 30 dana. imala sam nezaštićen spolni odnos s jednim dečkom 17.7, ali odnos sam u pola prekinula tako da dečko uopće nije svršio. s drugim dečkom sam imala zaštićen odnos (kondom) 30.7 ali on je svršio u kondom dok je bio u meni. mjesečnica nikako da dođe, križa me bole, već par dana imam osjećaj kao da će doći ali nikako da dođe. strah me da nisam trudna. može li ginekolog odrediti datum začeća?? uz to dobila sam vanjski hemoroid, imam 24 godine i nikad ih prije nisam imala, je li oni mogu biti simptom trudnoće ili možda uzrok zašto mjesečnica kasni?? pomoziteee molim vaaas. hvalaaa

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.08.2011. 20:45

Poštovana, prema svemu sudeći mislim da niste trudni.
Što se tiče određivanja datuma začeča svakako da je moguće prema veličini ploda u ranoj trudnoći.

dejana84

14.08.2011. 10:55

menstruaci ja mi je uvijek bila sedam dana ranije,a ovaj put mi kasni pet dana od onoga normalnog termina,sto znaci da kasni dvanaest dana.imam povremeno bolove u donjem dijelu stomaka.uradila sam test za trudnocu i bio je negativan. odnos sa partnerom imala sam prije dvije sedmice.da li postoji mogucnost da sam trudna? molim za odgovor. HVALA UNAPRIJED.

anjelica50

14.08.2011. 10:55

Poštovani dr. Šakoronja,

Imam redovne spolne odnose s dečkom i uvijek koristimo kondom, a više puta on svrši i izvan mene, znači samo u kondom. Ponekad imamo dva odnosa, ali u razmaku od 20ak minuta i svaki put stavimo novi kondom.
Moje pitanje za Vas je da li je moguće da zatrudnim ako on stavlja novi kondom prije novog odnosa a prije toga je dirao penis na kojem su ostali spermiji od prethodne ejakulacije? Da li stavljanjem novog kondoma na penis može slučajno prenijeti spermije od prethodnog odnosa i tako ih unijeti u moju rodnicu? Uvijek prije stavljanja novog kondoma obriše svoj penis vlažnom maramicom, ali nisam posve sigurna u učinkovitost tog postupka.

Hvala na pomoći.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.08.2011. 20:15

Poštovana Dejana, mislim da niste trudna. Mene kod Vas više brine ono "dobijem uvijek menstruaciju 7 dana prije". Ja vas pitam na svakih koliko dana dobijete menstruaciju?
Normalan menstrualni ciklus je od 22 do 35 dana.

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.08.2011. 20:15

Poštovana, mislim da ste vrlo odgovorni u korištenju kontraceptivne zaštite. Način koji koristite je zadovoljavajući. Mogućnost za trudnoću ovim načinom sasvim je mala, gotovo nikakva. Stoga mislim da se možete dalje pouzdati u ovu metodu.

trsa

15.08.2011. 12:30

izvinite da vas pitam da li je moguce da test pogresi? kasni mi minstuacija 10-tak dana juce ujutru sam uradila test i bio je negativan a bole me grudi ,naduo mi se stomak i ponekad me zaboli ispod stomaka.. inace nemam redovnu minstruaciju ali ne secam se da mi je ovako dugo kasnila, zanima me vase misljenje?.. hvala unapred

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.08.2011. 19:25

Poštovana , ako ste test ispravno napravili i ako je negativan, zasigurno niste trudna. Simptome koje navodite jesu predznak menstruacije koja treba uskoro doći.

senchyy

15.08.2011. 19:50

Ovako:
U braku sam 7 mjeseci,i moj muz i ja jako zelimo da imamo dijete.
Pokusavali smo nekoliko puta ali nista,on svrsi u mene ali od trudnoce nista sad
Odem na pregled ginekologu i saopsti mi da imam veliku cistu na jajniku i da moram da se operiram.
Operirala sam cistu i morala sam da pijem kontraceptivne pilule nekoliko mjeseci
Pila sam ih 3 mjeseca i prestala.
Imala sam odnos s muzem i on je svrsio u mene pa me zanima kolika je mogucnost trudnoce???
Pri operaciji su mi odstranili jedan jajovod ali imam uredna oba jajnika i zdravu maternicu.
Da li je problem sto imam samo jedan jajovod???
Imali smo odnos prije nekoliko dana,nemam jos nikakve simptome trudnoce samo me zanima da li postoji mogucnst trudnoce???
Unaprijed hvala!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.08.2011. 20:25

Poštovana, svakako da je mogućnost manja da ostanete trudna ako imate jedan jajovod.
Oplodnja se događa u jajovodu. Dakle važno bi ako do trudnoće ne dođe još neko izvjesno vrijeme napraviti prohodnost preostalog jajovoda. Također i spermiogram supruga za početak.

suz@na

18.08.2011. 10:50

poštovani.. pisala sam vam nedavno o svom problemu.. i odgovorili ste da se u mom slučaju ne radi o trudnoći.. ali ja sam i dalje zabrinuta.. jer su mi se na desnoj dojci pojavile izraženije vene.. već sam vam napisala da sam imala mjesečnicu u kojoj su bili komadići tkiva.. a čitala sam po forumima, tipa, prijateljica moje prijateljice je imala normalnu mjesečnicu do 5 mjeseca trudnoće.. pa me zanima dali je moguće imati takvu mjesečnicu u trudnoći, sa tim komadićima tkiva?? dojke me ne bole i nemam nikakvih simptoma.. normalno jedem, ne gadi mi se ništa, ne idem često na malu nuždu, kada pritisnem trbuh ne boli me, nemam mučnine, ne spava mi se... čitala sam da se trudnoča računa od zadnje mjesečnica.. pa ako ne bih računala ovu zadnju, to znači da bih bila trudna oko 8 tjedana.. dali bi mi se već pojavili neki simptomi ili su te žile na dojci jedan od simptoma?? molim Vas da mi odgovorite na sva moja pitanja, jer sam stvarno zabrinuta.. sad

suz@na

18.08.2011. 10:50

i još sam zaboravila napisati da su mi bradavice nekako čudne.. kao da su uvučene unutra.. omg

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.08.2011. 12:00

Poštovana, ako ste imali normalno menstruaciju u vrijem kad Vam normalno dolazi onda niste trudna.
Izraženiji venski crtež dojke u vašem slučaju nema veze sa rudnoćom.
Ako sumnjate u to da ste trudna, naručite se na ultrazvučni pregled.

suz@na

18.08.2011. 14:50

mjesečnica mi je kasnila 4 dana.. ali to je vjerojatno radi stresa.. jer sam se užasno živcirala.. bila je mrvicu slabija nego inaće, ali trajala je 6 dana.. dali je moguće da u "lažnoj" mjesečnici bude komadića tkiva, tj.. odljuštene maternice?? koji je razlog tako izraženehih vena na dojkama?? dali je i to moguće zbog dtresa ili??

suz@na

18.08.2011. 16:05

i na trbuhu imam vidljivu linea albu, tamnije sam puti.. stvarno sam uplašena i nisam sigurna dali mi se ona i prije vidjela.. sad

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.08.2011. 20:00

Poštovana, ne želim se više ponavljati. Javite se na ultrazvučni pregled.

suz@na

20.08.2011. 14:40

Evo mene opet.. oprostite na smetnji.. išla sam se naručiti na ultrazvučni pregled, ali sam se razočarala jer mi je doktorica na godišnjem još tjedan i pol.. pa dali bi mi mogli odgovorti na neka pitanja? Znači, dali je moguće imati obilno krvarenje u trudnoći, točnije 10 dana nakon oplodnje.. iako je kasnila 4 dana.. znači u njoj je bilo komadića izljuštene maternice.. dali je kod nekih ljudi vidljiva linea alba?? jer stvarno nisam sigurna jesam li ju imala prije? I dali zbog stresa mogu biti izraženije žile po dojkama, nogama, rukama, kukovima ili su to sve znakovi trudnoće? Možda su vam moja pitanja glupa, ali sam stvarno jako zabrinuta.. sad hvala unaprijed..

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.08.2011. 21:20

Poštovana, niste trudna. Pričekajte na nalaz ultrazvuka.

suz@na

25.08.2011. 11:45

poštovani.. je li moguće imati vidljivu tamniju središnju liniju na trbuhu, a da nema trudnoće?? čitala sam po netu da se to vidi samo u trudnoći, a meni ste rekli da nisam trudna? omg unaprijed zahvaljujem na odgovoru..

senchyy

25.08.2011. 17:45

Postovani
Imala sam odnose prije 12 dana i moj muz je svrsio u mene...
od tad imam sve simptome trudnoce
hrana mi ima neugodan miris,kafa takodje,povraca mi se sto god da pojedem,ali nikad jos nisam povratila samo mi je zlo i i imam osjecaj da cu povratit
stoga bih vas zamolila da mi kazete da li je moguce da sam trudna,iako ne povracam a imam ove ostale simptome,menstruacija mi ne kasnije ustvari imala sam ovog mjeseca tako da tek sljedecega mjeseca trebam dobit
i imam proliv nekoliko dana i neki smedjkasti iscjedak,bojim se da nije trudnoca da je nesto drugo u pitanju???
molim vas odgovorite mi

Nazad
1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 99
Naprijed