Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li sam trudna?


Autor Poruka

Sarah13

24.04.2012. 17:50

Pozdrav! Ovako menstruacije su mi redovite (28-31), prošli mjesec sam 35 (14.03) dan ciklusa napravila test koji je bio pozitivan,da bi 37 (16.03) dan prokrvarila,isti taj dan sam opet napravila test također pozitivan ali crtica puno svjetlija nego prošli put...par dana nakon toga test negativan...ginekolog mi je rekao da se radilo o biokemijskoj trudnoci i da je sve ok..na ultrazvuku 27.03 mi je rekao da mi je ovulacija za 3-4 dana, radi upale i pojacanog iscjedka dao mi je Betadine vaginalete (7dana) . Međutim moj problem je u tome što mi opet kasni...a jucer sam napravila test koji je bio negativan! Pa me sada zanima da li mi kasni zbog svega toga u proteklom ciklusu ili postoji neka mogucnost da sam trudna i da je test napravljen prerano?! Što da radim,trebam li se javiti doktoru ili da pricekam još? Unaprijed hvala na odgovoru!

vwmen

24.04.2012. 17:50

postovanje...prije svega da pohvalim vas rad na ovom forumu...imam par pitanja, veoma me brinu pa...riječ je o mojoj djevojci koja je imala abortus prije 15-ak dana..doktor joj je dao neke antibiotike i to je popila, krvarenje je imala poslije abortusa 2 dana, onda joj je stalo, pa je prije 2 dana opet imala par kapi ujutro i navečer, javljaju joj se bolovi u donjem dijelu stomaka i nekad ima i blage mučnine....dal je to normalno? a menstruaciju bi trebala imati oko 10. 04, tako je rekao doktor koji je izvodio abortus...i još nešto, sinoć smo imali bliske susrete između spolova, no penis nije ulazio u vaginu nikako, al sam ejakulirao poviš otvora, dal postoji mogućnost da je sad trudna opet?
hvala vam puno...

philips2012

24.04.2012. 17:50

Poštovani doktore,

menstruaciju sam dobila 16.03. i onda 11.04. Dobijem uvijek svakih 27,28 dana dan gore dolje. No međutim na današnji dan sumnjam da sam trudna. Dečko i ja koristimo uvijek kondome i ne oslanjamo se na ono plodni i neplodni dani jer neželimo riskirati. Ja sam se udebljala od tada dosta dojke su mi porasle i kao da sam se zaoblila malo, mislim možda umišljam al je tako. Dobila sam dvije kile. Mene strah da nisam imala lažne menstruacije jer mi je zadnja bila onako tamnija jača i prvi dan me jako bolilo i nije bila tako obilna, a inače mi tri dana traje. Isto tako me zanima jeli moguće prenijeti onu sluz koja muškarcu izlazi iz penisa tijekom predigre (ne mislim na predejakulat) na kondom pa da tako ostanem trudna ili ako njega diram pa sebe jeli moguće da tako ostanem trudna tj prstima prenesem? Na internetu se sve i svašta može pročitat pa tako i piše da i u njoj može biti spermija?

Unaprijed zahvaljujem da odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.04.2012. 00:20

Poštovana, Sarah, svakako savjetujem da se javite na UZV pregled. S obzirom na negativan test na trudnoću mislim da se ne radi o istoj.
Uzrok kašnjenja treba tražiti u situaciji od prošlog mjeseca.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.04.2012. 00:20

Poštovani vwmen, s obzirom na bolove i krvarenje u donjem trbuhu, treba isključiti mogućnost rezidue nakon pobačaja, dakle da konceptus nije u potpunosti evakuiran.
Savjetujem da se javi na kontrolni pregled u ustanovu gdje je pobačaj obavljen.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.04.2012. 00:20

Poštovana philips, mislim da se nikako ne radi o trudnoći. Ako sumnjate u svoje menstruacije napravite test na trudnoću.

logitech20

25.04.2012. 00:30

Pozdrav
22.04. sam dobila menstruaciju happy i nadam se da nije lažna, jer nema nikakve promjene u boji i količini, i boli me jednako kao i inače.
Hvala unaprijed

pink

25.04.2012. 14:50

Poštovani,
zadnju menstruaciju sam imala 2.4., koja je trajala tri dana i bila oskudnija, prije toga sam imala neko smeđkasto krvarenje kojih 5 dana prije početka menstruacije.
No, 20.4. sam bila na redovnom ginekološkom pregledu i ginekolog je vidio zadebljani endometrij i neku sitnu točkicu od 2mm na maternici.
Naveo je da je to mogućnost rane trudnoće ili .... nešto što nije želio specificirati dok ne dođem na novi uzv pregled za dva-tri tjedna..

E sad, meni nije jasno, ako je riječ o trudnoći, kako je moguće da se tako rano vidi plod (samo tri tjedna od zadnje menstruacije)..?

Sklonija sam vjerovanju da je nešto drugo posrijedi..
Moje pitanje jest što su drugi uzroci zadebljanog endometrija i "nečeg sitnog" na uzv maternice.. ?
UZV jajnika uredan.
Nalaz spolnih hormona u prošlom ciklusu progesteron na 21 dan 28, FSH 8, LH 11,6,(na 3 dan ciklusa).
Test na trudnoću nisam radila jer još uvijek tehnički mi ne kasni slijedeća menstruacija..
Zahvaljujem na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.04.2012. 17:25

Poštovana, to što se vidjelo u maternici 19. dan ciklusa nikako nije bila trudnoća. Dakle prerano da bi se ultrazvučno bilo što vidjelo.
Dakle prvo vam mora kasniti menstruacija. Ako ista kasni tjedan dana i test na trudnoću je pozitivan, dakle amenoreja od 5 tjedana, tek tada se UZV -om može vidjeti trudnoća.

dragonfly089

26.04.2012. 16:55

Poštovani, molim Vas za pomoć. Imam 22 godine, zadnju mjesečnicu sam dobila 21.03. s time da mi je ciklus najčešće od 25 - 29 dana. Mjesečnicu sam trebala dobiti 18.04. (računam 28 dana od prethodne), a prošlo je još tjedan dana više. S dečkom sam već 4 godine i uglavnom koristimo kondome, no ponekad ne koristimo zaštitu a tada smo jako oprezni. Prije cca 4 tjedna sam unutar iscjedka primijetila sitnu crvenu mrljicu, no to me nije zabrinjavalo do sada. Kada sam shvatila da mi mjesečnica kasni, počela sam sumnjati na trudnoću iako još uvijek smatram da su šanse za to premale, s obzirom da nije došlo do potrebnog kontakta sa spermom, mada u više navrata nismo koristili zaštitu. Ne osjećam nikakve promjene tj. simptome koji bi upućivali na trudnoću, nikakve bolove, vrtoglavice, mučnine, pojačanje osjetila i ostalo. Čak sam napravila test za trudnoću (IntimPlus) šest dana nakon očekivane menstruacije i bio je negativan. Možda je bitno napomenuti i to da ponekad tijekom spolnog odnosa osijećam bol u donjem dijelu trbuha, s lijeve strane. Nadam se da sam Vam dovoljno detaljno objasnila svoju situaciju.

Tara_Janee

26.04.2012. 16:55

Poštovani, imam jedno pitanje i bila bi vam puno zahvalna na odgovoru. Bila sam kod ginekologa na vaginalnom ultrazvuku nakon 50-55 dana od mogućeg začeća zbog sumnje na trudnoću,a ne želim ju. Ginekolog mi je rekao da tu nema gdje biti trudnoće,da je sluznica tanka i maternica mala. Zanima me dali se na UZV trudnoća sigurno može vidjeti nakon malo vise od mjesec i pol dana? Smatram da bi se tad već trebalo vidjeti.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.04.2012. 21:55

Poštovana, nikako se ne radi o trudnoći, ako je test na trudnoću negativan. S obzirom na kašnjenje savjetujem ginekološki pregled i UZV da se utvrdi koji je razlog osim trudnoće. / dragonfly/

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.04.2012. 21:55

Poštovana, svakako se trudnoća može vidjeti nakon 55 dana od začeča.
Ako ste bili na UZV i ako je sluznica tanka, nikako se ne radi o trudnoći.

rani mraz

27.04.2012. 21:00

Pozdrav! Zadnjih 6mj.sam pila duphaston tbl i menstr.ciklus bio je svakih 26 dana i obično je trajala po 6 dana,uvijek obilna i bolna. Ovaj sam mj. popila zadnju turu tbl. i M je došla 31.dan i trajala je 3 dana. Bol je bila zanemariva,ali je M bila jako slaba,toliko da sam nosila dnevni uložak,a i boja nije bila uobičajena,više onako smeđa. Inače ne koristim nikakvu zaštitu i volila bi da sam trudna,ali zadnjih godinu dana imam nekakvu stresnu situaciju i radi toga su odnosi vrlo rijetki. Ovaj mj.imala sam samo jedan odnos ( po mom izračunu u neplodne dane),a prije toga 3mj.ništa. I da napomenem da je ta slaba M došla nekih 10-ak dana nakon odnosa,pa me zanima jel postoji mogućnost trudnoće ili je to možda povezano sa neredovitim odnosom ili nećim trećim....
Duphaston sam inače pila jer mi je M ciklus radi stresa znao bit i 17 dana,dakle nikad mi do sad nije kasnila.

zabrinuta284

28.04.2012. 20:35

dragi doktore...imam 18 godina i jako sam zabrinuta...sad naime, posljednju menstruaciju imala am 1.4., a odnose s deckom 10.4. i ono sto se dogodilo je sljedece...kondom je pukao ali decko nije svrsio u mene nego izvan mene...kaze da je sto posto siguran. ali ja nisam...:/
sljedecu menstruaciju bih trebala dobiti sutra, ili prekosutra...jer su mi ciklusi 29-30 dana...ono sto mi se dogadja je da sam umislila trudnocu...ili nisam. ne znam, ali kako mi je to sad nesto najgore sto mi se moze dogoditi trebam savjet. imala sam bol s lijeve strane za vrijeme kad je trebala biti ovulacija, kao i svaki mjesec. i iscjedak normalni kao i svaki mjesec tijekom ovulacije. sad, dan ili dva prije menstruacije mene uzasno boli trbuh dolje. osjecam se naduto, grudi su mi bolne i osjecam kao da mi je konstantno sila na wc. pijem uvin h caj jer sam cula da je on dobar, ali ja stalno imam taj osjecaj sile na wc, cak onda kad mi sila nije...slicno kao kad imam menstruaciju, takva bol. nisam primjetila nikakve mucnine nit ista povezano s trudnocom (tpa iscjedak koji navode, mucnine, pretjerana ili premala zelja za hranom...) osim toga da mi je sila na wc. ne znam jel problem s mjehurom. mislite li da je rijec o trudnoci? uzasno se brinem...
oprostite ako je moje pitanje glupo, ali ne znam kome da se obratim.

Mimiooo

29.04.2012. 11:25

Postovani imam pitanje...Poslednju menstruaciju sam imala 20.3. ciklus mi obicno traje 30-35 dana....Kasni mi i prilicno sam zabrinuta...Imala sam polni odnos sa deckom 18.4. bez zastite,trajalo je 1 ili 2 min i nije svrsio u mene...da li je moguce da sam trudna? Vec par dana ne prestajem da razmisaljem o tome i mislim da sam sama sebi nabila nervozu.Nemam nikakvih simptoma tipa stalna potreba za mokrenjem,povecanje ili smanjenje apetita,umor,rast grudi...Kad ustanem osetim malu muninu,mada sam citala da to moze da bude i posledica stresa...Mislite da je rec o trudnoci?

princeza1331

29.04.2012. 19:55

Poštovani doktore,

27.4 sam imala spolni odnos s dečkom,prvo nije koristio kondom a nakon dvije-3 min.ga je stavio i tako smo nastavili sve do kraja.međutim od petka imam nekvi čudan osjećaj u trbuhu,u donjem djelu,kruljenje i podrhtavanje.Prvi dan moje posljednje mjesečnice je bio 12.3 s time da mi je redovita,svakih 27-28 dana i mislim da su mi u petak bili plodni dani.Dali je ikako moguće da sam ostala trudna?Hvala unaprijed

Smirena

30.04.2012. 11:40

Dobar dan, imam problem sa kašnjenjem menstruacije. Naime, kasni mi već 8 dana. Uvijek mi je dolazila na vrijeme, u prosjeku svakih 31 dan. Zadnju sam imala 22.3. Imam laganu mučninu tokom zadnjih nekoliko dana. Isti tako prije nekoliko dana (5-6) imala sam sluzavi blago krvavi iscjedak i mislila sam da ću dobiti jer imam i lagane bolove u trbuhu koji nisu tipično izoštreni kao prije menstruacije nego nekako drugačiji jer ja inače imam užasno jake bolove. Taj iscjedak je bio samo taj jedan dan i poslije više ništa. I isto tako mi gaćice budu dosta vlažne. Neznam da li je to sve zbog ispita, stresa, problema. Nisam u panici ali mislila sam sačekati još neko vrijeme i potom kupiti test kako bih bila 100% sigurna. Što se tiče drugih simptoma koji su tu jedino je nadustost i blago napuhan trbuh, što sam zaključila da je nadutost razlog tome, jer mi se to znalo prije događati, pa ne mogu reći da je to nešto novo. Studiram u drugom gradu te ne mogu otići kod svog ginekologa bar još neko vrijeme, ali sam razmišljala u slučaju da se stanje nastavi da odem ovdje kod ginekologa. Molim savjet..

abynthe

30.04.2012. 21:50

Postovani
Vec 10 godina sam uzimala Logest radi sindroma PCOS
.Nakon sto sam nedavno otkrila da imam genetsku sklonost trombofiliji-(obrada od strane hematologa),propisan mi je cerazette,kontraceptiv kojeg uzimam 6 mjeseci.(protein S je 0,34,i analizom dijela gena utvrdjen mi je heterozigotni tip gena za faktor II.)
U slucaju planiranja trudnoce bih trebala uzimati niskodozirani heparin.
Imala sam jako oskudna krvarenja tijekom uzimanja logesta,medjutim otkad pijem cerazette(vec 6 mjeseci) nisam imala nikakvo krvarenje izuzev spottinga kojeg sam imala prije 3 mjeseca(trajao je 1 dan),te posljednjih 12 dana imam stalno spotting,bez prestanka.Imala sam odnose prosli mjesec.
Takodjer sam imala i bolove nalik laksim menstrualnim.
S obzirom da nisam izuzev proslog mjeseca imala spolne odnose(a nisam imala ni spottinge),a prosli mjesec sam imala odnose,moje pitanje je jeli moguca u ovom slucaju trudnocu,odnosno imam li razloga za brigu,s obzirom da je kod mini pilula nesto manja zastita.
Ne osjecam druge simptome,i ne bih sumnjala na trudnocu da vec 12 dana nemam spottinge.
Zanima me jeli to odraz cerazette terapije,i slucajna podudarnost,ili zaista moguca trudnoca.
Bila bih vam zaista zahvalna na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.05.2012. 10:55

Poštovana, rani mraz
Mislim da svakako napravite test na trudnoću, jer se radilo o neobičnoj menstruaciji.

Nazad
1 ... 12 13 14 15 16 17 ... 99
Naprijed