Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dali ima mogucnosti za trudnocu :/


Autor Poruka

manuela16

14.05.2013. 19:00

ovako..menstruacija mi je neredovita..nikada mi nedode kad treba..računam po 28 dana do sljedece menstruacije i uvijek kasni dva dana,4 dana a nekad i tj dana...imala sam danas odnos sa dečkom..imali smo kondom..nije mi gurao penis do kraja samo malo onako do pola i to par puta i provjerili smo kondom nije pukao niti je ispao niti nista..svršio je dalje od mene..sad mene zanima, gurao do kraja onako duboko u mene samo do pola par puta kao sto sam rekla na početku, sad me zanima dali ima mogucnosti da sam trudna?? računala sam menstruaciju nako po 28 dana..i trebala sam dobiti 12.5 ali kasni mi...grudi me bole,u trbuhu dolje nako me boli,iscjedak imam...sve mi je kao da trebam dobiti ali jos nisam :/ dali da si uzmem test za trudnocu?? sta da radim?? imali mogucnosti da sam trudna?? znači samo je par puta gurnuo i nije do kraja vec malo do pola i imali smo kondom provijerili smo nije pukao..kada sam kuci dosla obrisla sam se dolje i bio je onako prozirni gusti iscijedak mi je isao..prije par dana je bio gust bijeli sad je nakon odnosa proziran..svakakav mi iscjedak curi..kako kad..nekad je gust nekad je rijedak nekad bijeli a sad mi je proziran..i brinem se jako :/

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.05.2013. 21:15

Poštovana, ako nije bilo ejakulacije onda se ne radi o trudnoći. Pričekajte još koji dan da nastupi menstruacija.

JELENA626

15.05.2013. 11:20

Postovani,imam pitanje naime za vreme plodnih dana sam imala ne zasticen odnos i momak je ejakulirao spolja ali smo posle par minuta opet imali odnos,pa me zanima da li je moguce zatrudneti na taj nacin??Posle 7 dana su mi bradavice postale bolne na dodir al je to trajalo svega 7 dana.
P.S.imam redovan ciklus.

aranea

15.05.2013. 12:55

Poštovani,

Zanima me da li kod mene postoji mogućnost trudnoće, naime javljaju mi se preuranjeni simptomi pms-a, s kojima se ranije nisam suočila. u vrijeme menstruacije imala sam nezaštićene spolne odnose, počevši od 24.4., a menstruacija je trajala 3 dana. ciklus mi je redovit (varira 27-30 dana) i do sad nisam primijetila nikakva veća odstupanja. godinama imam iste simptome pms-a; osjetljive grudi cca tjedan dana prije menstruacije te bolove u jajnicima dan prije ili isti dan kad je trebam dobiti, obično praćene kratkotrajnim grčevima. ovog puta su me grudi počele boljeti većim intenzitetom nego prije i bole me već četiri dana neprekidno (od 12.5. dakle), istovremeno me na momente znaju peckat, a primijetila sam također da su nabubrile te da su bradavice potamnile. od sinoć mi se također javila tupa bol u donjem dijelu stomaka, lagani grčevi, a danas osjećam bol u jajnicima kao pred menstruaciju, a nekako mi se čini da sam ovulaciju za ovaj mjesec već odradila, ako se ne varam.happy imam i neke od ostalih simptoma, poput stalnog trčanja u wc i umora koji me prati, lagano povišenu temperaturu, ali to sam pripisala nekim drugim čimbenicima pa me zanima, budući da su dani menstruacije kod pravilnog ciklusa neplodni dani, da li je posrijedi kakva upala ili postoje minimalne šanse za trudnoću pa bih možda trebala napraviti test? ukoliko je odgovor potvrdan, onda mi, molim Vas, recite kad bi bilo najbolje vrijeme za test, da li trebam pričekati da mi eventualno zakasni iduća menstruacija? mrvicu sam nestrpljiva, znam, naime iznenadile su me te promjene u tijelu, pogotovo tako bolne i osjetljive grudi toliko puno prije očekivane menstruacije.
Zahvaljujem na odgovoru, lp

Chloe76

15.05.2013. 14:05

Poštovani,

ciklus mi traje 25 dana, prošli mjesec sam dobila u dan kao i prethodnih, sada mi mjesečnica kasni 4 dana,moram napomenuti da se ne čuvamo već dva mjeseca jer želimo bebu i imala sam odnose za vrijeme plodnih dana kao i na dan kada sam trebala dobiti,
imam bolove u trbuhu, bolove u leđima ( iako su bolovi u leđima konstantn,i ali kad dobijem), imam glavobolju (što nije uobičajeno kod mene nikada), suše mi se usta u jutarnjim satima, i spava mi se konstantno, uradila sam test danas nakon izostanka od 4 dana i test se pokazao negativnim
Kada ponovno uraditi test? ili su ovo simptomu promjena u ciklusu s obzirom na prelaz proljeće/ljeto?
Zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.05.2013. 16:30

Jelena, dakako da je na taj način moguća trudnoća. To je možda i najčešći način a na njega se najmanje misli.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.05.2013. 16:30

Aranea dakako da se ne radi o trudnoći. Ciklus vam je redovit i odnosi tijekom menstruacije nisu opasni i dani su neplodni. Pričekajte slobodno nastup menstruacije u očekivano vrijeme.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.05.2013. 16:30

Chloe, ne treba više test. Ne radi se o trudnoći.Menstruacija će nastupiti za koji dan.

ema93

05.07.2013. 09:50

postovananje, e ovako nova sam pa se i ne snalazim bas, imam pitanje, imala sam odnos s momkom dva dana prije mjesecnice, i zavrsio je jednim djelom unutra, zanima me je li moguca trudnoca, i jesu li bili plodni dani ili ne? hvala unaprijed.

someone_like_me

05.07.2013. 14:10

Dragi doktore,

pijem yasmin godinu i 1 mjesec. 26.6. sam popila zadnju tabletu iz pakiranja nakon cega mi je uslijedila pauza od 7 dana. 3. dan pauze dobila sam menstruaciju, kao i obicno, i imala spolni odnos tijekom kojeg je decka ejakulirao u mene 4. dan pauze dakle dok sam imala menstruaciju. jucer je bio 8. dan i trebala sam popiti prvu tabletu iz novog pakiranja. ja sam to zaboravila...dakle nisam je popila. to sam skuzila maloprije (jer inace pijem u 14h) i odmah sada popila tu tabletu...dakle 9. dan umjesto 8. zanima me kolike su sanse za trudnocu, s obzirom da sam imala taj odnos 4. dan pauze i zaboravila popiti prvu tabletu iz blistera 8. dan? jako se bojim i brinem da se nije nesto dogodilo...molim Vas za odgovor i savjet sto da sada napravim, da popijem jos jednu tu propustenu tabletu i koristim dodatnu zastitu? tako mi je rekla moja ginekologica koja je bila prezauzeta za davanje savjeta pa da bi me se rjesila samo je rekla da popijem odmah sada jednu, i navecer drugu...a od sutra sve normalno. koje je Vase misljenje?

Unaprijed ,hvala Vam puno na odgovoru..

bubamara_5

05.07.2013. 14:10

Postovani!
Moje menstruacije dolaze svako 28-31 dan... Zadnja je bila 23.6.
Sinoc sam imala spolni odnos s deckom. U pocetku smo koristili zastitu. Nije nikako uspio svrsiti. Nakon toga je skinuo kondom i probali smo bez. Ni tada nije bilo uspjesno, nije bio ni blizu ejakulacije. Kako se nakon nekog vremena pomokrio, par minuta nakon je ponovno penetrirao ali opet bezuspjesno, nije bio ni blizu. Nakon toga smo odustali.
Zanima me postoji li mogucnost trudnoce u ovom slucaju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.07.2013. 14:30

Someonelikeme: postupite prema savjetu vaše ginekologice.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.07.2013. 14:40

Jelena, tim načinom postoji šansa za trudnoćom. Nije velika ali postoji.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.07.2013. 14:40

Bubamara, ne postoji šansa jer nije došlo do ejakulacije.

someone_like_me

05.07.2013. 14:40

ali postoji li mogucnost za trudnocu?? sad(

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.07.2013. 14:50

Ne postoji.

someone_like_me

05.07.2013. 15:00

Hvala Vam na odgovoru!
Lijep pozdrav i ugodan dan.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.07.2013. 16:55

Molim.

Lara33

05.07.2013. 21:20

Htela bih vas pitati imam 16 godina i do sada mi je bila gotovo pa redovna. Moj decko i ja smo imali ne zasticeni odnos 11 juna kada su mi poceli i plodni dani,ali svrsio je vani posle toga nismo nastavljali. Sada mi kasni nekoliko dana,prosli mesec sam dobila 31 maja i trajalo je do 6.juna. Sada mi kasni,imam grceve u levom jajniku,pre nekoliko nedelja sam imala osip i pre 4 dana sam sedela na hladnom betonu,a pre 3 dana sam uvece uradila test za trudnocu i bio je negativan,da li postoji mogucnost da sam trudna i da li treba da ponovim test? Hvala unapred

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.07.2013. 02:35

Ne postoji šansa. Ako je test negativan.