Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dojenče - hymen imperforatus?


Autor Poruka

Toncica007

29.05.2012. 00:25

Poštovani, imam djevojčicu staru 5 mjeseci, treći dan po porodu med. sestra je primjetila nešto "čudno" na izlazu njene vagine prilikom njege, rođena je u Vukovaru i odmah nakon toga poslana je za Osijek, pregledali su je dječji nefrolog i ginekolog, mislili su da je uretrokela ali eto kažu da je ipak neperforirani himen, od dijagnostike je obavila samo uzv abdomena i standardne krvne i urinske pretrage. S njom je sve u redu, na magnet je nisu htjeli slati jer je zračenje preveliko a ona premalena ali pošto je normalno mokrila i imala stolicu otklonili su sumnju na komunikaciju između maternice i debelog crijeva... U Osijeku ju je vodila doc. Milas. Ležala je kod njih 5 dana na promatranju i puštena je kući. Išli smo na kontrolu s njenih napunjenih 2 mjeseca i sve je također bilo u redu, stanje nepromijenjeno ali smo dobili uputu da je sa godinu dana odvedemo kod ginekologa na pregled i dogovor za inciziju. Moj problem je u tome što me nisu znali uputiti niti jednom doktoru koji bi se razumio u to jer je to malena beba (tada bila) i tko bi joj to mogao napraviti pa me zanima možete li nam vi nekoga preporučiti i jeste li možda više upućeni u takvo stanje, možda ste se više susretali s tim nego naši doktori u Slavoniji? Imate li kakav savjet za nas u vezi incizije, vremena kad ju raditi i kako biti sigurni da je ta dijagnoza 100% točna?
I još jedno pitanje, ta promjena izgleda kao maleno zrno graška koje se nadzire na izlazu iz vagine čim se rašire male usne, nakon poroda je imala nekakv mliječni sluzavi iscjedak, nisu mi rekli od čega je to, navodno je to normalno i čisti se, vidjela sam par puta da joj opet zna biti malo tog iscjetka ali nije mi jasno od kuda on izlazi ako ima opnu koja ne propušta nikakav sadržaj van? Urin nalazi budu u redu, bez sluzi ili nekih drugih primjesa.
Nadam se da nisam bila jako nejasna i da nisam ništa bitno zaboravila, ako jesam slobodno pitajte i unaprijed vam hvala na odgovoru. Lijep pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.05.2012. 19:05

Poštovana, prema opisu koje ste mi napisali mislim da se radi o gore navedenoj dijagnozi. Svakako se slažem sa svim iznešenim i o tome da je potrebno napraviti inciziju himena. Svakako mislim da je dobro da se javite na pregled dječjem ginekologu u Kliniku za dječje bolesti, Klaićeva u Zagrebu. Oni zasigurno imaju iskustva sa takvim problemima a i u istoj ustanovi postoji i dječja urologija ako zatrebaju i mišljenja urologa. ( Savjetujem pregled kod dr. Šikanić; dječje ginekologice u Klaićevoj)