Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dojenje i menstruacija


Autor Poruka

lenal

27.11.2014. 00:40

Dobro veće, imam bebu od 7 mjeseci, ja još uvijek dojim. 7.11 sam bila na pregledu kod ginekologa i s ginekološke strane je sve bilo u redu, uzela mi je papa test međutim rezultat se čeka 3 mjeseca. 9.11 sam dobila prvu menstruaciju nakon poroda i trajala mi je oko 5 dana, nije bila obilna, normalna menstruacija kao što sam i imala prije poroda. Međutim danas, znači nakon 17 dana opet malo krvarim. Zvala sam ginekologicu i dala mi je tablete ergometrin i rekla da ih pijem 3 dana svakih 8 sati.
Ovo mi je drugi porod, nakon prvog poroda sam dojila samo 1 mjesec, a menstruacija mi je došla oko 40 dana nakon poroda i odmah su mi bile redovite svakih 28 dana (tako sam imala oduvijek i nikad mi u životu nije zakasnila niti jedan dan osim kad sam bila trudna).
Neznam da li je to bitno, ali moram napomenuti da dojim sigurno 5 puta na dan i 2-3 puta po nooći. Zaboravila sam napisat da sam 10-ak dana prije pregleda imala male tragove krvi i trajalo je to nekih 3 dana, tako da sam zbog toga išla na pregled. Zadnji papa test, ako se ne varam, mi je napravljen u trudnoći.
Uglavnom mene brine to što sam opet nakon 17 dana malo prokrvarila, znam da vam je vjerovatno teško ovako bet pregleda odgovarat, ali gdje god da čitam svugdje piše da kod dojilja nakon prve menstruacije u večini slučajeva sljedeća kasni, a još nisam naišla na nikakav post o uranjenoj menstruaciji.
Unaprijed hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.11.2014. 22:10

To je probojno krvarenje a ne menstruacija. Vjerovatno je posljedica dojenja. Ne znam čemu ergometrin.

lenal

27.11.2014. 22:50

Hvala vam na odgovoru, ma koliko sam ja nju razunjela taj ergometrin je da zaustavi krvarenje i sutra mi je treći dan i moram se javit na kontrolu. Ali ja sam jučer počela s ergometrinom i jos uvijek malo krvarim. Uglavnom nadam se da nije ništa opasno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.11.2014. 13:10

Nije opasno.