Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dugotrajno krvarenje nakon kiretaze


Autor Poruka

malamare

29.08.2012. 00:20

postovanje, unaprijed se ispricavam na duzini mog pitanja...30.07. sam nakon anembrionalne trudnoce imala kiretazu u 8-om t.t.krvarila sam nekih 8 dana, bolova nisam imala, sve se cinilo u redu.Pri otpustu iz bolnice nisam dobila nikakve antibiotike niti kapi za prestanak krvarenja.nakon prestanka krvarenja, nakon nekih 2-3 dana krvarenje se vratilo, nije vise bilo smedje krvi nego bas svjeza krv je bila. obavila sam kontrolu kod svog gina koji je rekao da je maternica cista i da ne vidi nista na uzv osim ciste na lijevom jajniku, ali kako mi je rekao to moze biti od hormona i da se ne brinem, te da menstruaciju ocekujem za 40-tak dana...7 dana nakon toga krvarenje je postalo bas jako, ovaj put mi je licilo na menstruaciju, gin. nije siguran jeli menstruacija, salje me vadit krv, svi nalazi su u redu osim nekih vrijednosti kod koagulacije je protrombinsko vrijeme (s) plazma 10,80 a fibrinogen je 3.55 te kod KKS je raspodjela eritrocita po volumenu 15.7. Ginekolog kaze da je nalaz uredan te da dodjem na kontrolu za 10 dana. u medjuvremenu mi je evo od jucer krvarenje stalo, ali mi je glava puna pitanja...moj gin. malo prica, vjerujem mu, vodio mi je i prvu trudnocu, a ja od silnog straha dok sam u ordinaciji ne razmisljam puno, nego tek kad dodjem doma shvatim sto sam trebala pitat. uglavnom, htjela sam provjerit, po Vasem misljenju jeli u redu to sto sam krvarila tako dugo i jeli moguce da se na to krvarenje odmah nastavila menstruacija, znaci 20 dana nakon kiretaze? inace imam blago policisticne jajnike i to mi je receno tek nakon poroda. moram li se brinut radi te ciste koju mi je gin. vidio na uzv? i sad me jos zanima, po Vama jeli moram obavit kakve pretrage prije sljedece trudnoce i nakon koliko mozemo ponovo pokusat.Imam 35 god. jednu trudnocu bez problema i jednu anembrionalnu trudnocu iza sebe.Oprostite jos jednom na duzini ove poruke. Unaprijed se zahvaljujem na Vasem odgovoru.
Lijepi pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.08.2012. 11:45

Poštovana, trebali ste uzimati antibiotike i ergometrin nakon kiretaže.
Druga stvar su policistični jajnici i mislim da krvarite zbog njih. Mislim da se radilo ovo zadnje o menstruaciji.
Specijalnu obradu prije iduće trudnoće nije potrebno raditi. Prekoncepcijski uzimajte folnu kiselinu i napravite cervikalne briseve.
Na novu trudnoću možete se odlučiti minimalno nakon 4 mjeseca od pobačaja.

malamare

29.08.2012. 23:30

zahvaljujem na Vasem odgovoru!

marta-

09.05.2014. 10:55

Poštovani, evo i ja sam friška s kiretaže...jučer 9+5...s 8+6 stalo srce...
zanima me da li se obavezno dobiva nakon kiretaže antibiotik i ergometrin za doma?
od nas 4 u sobi nijedna nije dobila ništa....pitala sam doktora u viziti i reko je da ne treba ništa a antibiotik da sam dobila preventivno u toku zahvata...
je li to dovoljno?
koji se antibiotik obično daje? možda meni nisu dali jer sam na tetracikline alergična ali zašto nisu ni ostale 3 žene u sobi dobile ništa?

inače krvarim jako malo i dobro se osijećam...ako nemam temperature i nekih bolova trebalo bi biti sve u redu?

hvala vam unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.05.2014. 17:00

Mislim da su vam trebali dati ergometrin kroz 3-4 dana i antibiotik, kao prevencija infekcije. Ako ste alergični na tetracikline ima i drugih koje smijete.