Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


e.coli u mokraci poslije odnose


Autor Poruka

Snezana

09.03.2006. 17:58

Postovani,
Imam problem sa cistitom "mjedenog mjeseca", a negdje na internetu sam procitala da ako se infekcije ponavljaju bar tri puta godisnje poslije spolnog odnosa, dopusteno je uzimanje antibiotika 2 sata prije odnosa. Molim Vas za Vase misljenje?

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

10.03.2006. 12:13

Na prvu loptu, ne bih bio za ovaj tip liječenja. Naime, uzimanjem antibiotika u nižoj dozi (kraće vrijeme) od propisanog postoji opasnost od razvoja rezistentnih sojeva bakterija koje više na taj lijek neće reagirati. Naravno, tu je još pitanje učestalosti spolnih odnosa itd ....

Snezana

11.03.2006. 15:54

Hvala na odgovoru, i ja sam tako razmisljala, ali ipak sam htjela Vase misljenje. Razmisljala sam i sto to moze prouzrokovati te infekcije. Prije rodjenje dijece, suprug i ja smo imale prilicno aktivan seksualni zivot, a nijednom nisam dobila takvu infekciju. Sada imamo troje kceri, 4,5 godina i 1,5 godina stare blizankinje, pa ucestalost spolnih odnosa, ha, ne treba nam vise od dvije ruke da ih prebrojimo koliko ih imamo godisnje. Znaci, peremo ruke, sebe, ja idem u WC-u poslije odnosa da bih mokracom isprala mjehur, tako da od prije jedino je razlicno to da lubrikacija vagine nije tako dobra kao prije poroda i to da sada sve vrijeme imamo odnose u misionarsku pozu (a prije gotovo nikad). Dali je poza u stvari razlog za infekcije, ali opet, zasto je ne dobijem svaki put posle svih odnosa, nego jednom, dvaput godisnje i to ponavljam, otkad sam rodila prvo dijete, pa evo dosad?