Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


endometriotičke ciste


Autor Poruka

ANA

23.05.2002. 22:04

Poštovana,

Prije 4. tjedna sam operirana laparoskopski,endometriotičke ciste na oba jajnika,te je napravljena ekstirpacija cista. Preporučena mi je medikamentna terapija eksterne genitalne ovarijske endometrioze s primarnom neplodnošću.Trebam ordinirati 1. ili 2. dana slijedećeg menst. cikusa Zoladex 3,6 mg.Inače imam redovit ciklus 24-28 dana,međutim još uvijek (31 dan) nisam dobila menstruaciju, pa me zanima da li je izostanak normalna pojava nakon laparoskopije i što ako se ne pojavi u skoro vrijeme,radi terapije Zoladex.

Unaprijed hvala

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

24.05.2002. 10:39

Poštovana,
Nikako ne možete započeti terapiju Zoladexom prije nastupa menstruacije i isključivanja trudnoće. Na Vašem mjestu bih se uputila na ginekološki pregled kako bih ustanovila razlog izostanka menstruacije. Nerijetko se nakon operativnih zahvata i uslijed stresa javi neregularnost menstruacijskih krvarenja te Vas takvo kašnjenje menstruacije ne treba zabrinuti.

Irigny

14.11.2017. 22:30

Postovani,prije 7 dana imala sam laparaskopiju endometricne ciste 4 cm i malih priraslica na desnoj strani isti Dan sam pustena kuci bez ikakve hormonske terapije jer pokusajemo na trudnoci. Do danas sve je bilo uredu oporavak je tekao ok imam malo krvarenje za koje su mi rekli da je normalno i do 10 dana samo imam jako cudne bolove ispod stomaka i u ledjima pa sam se malo zabrinula da li je to normalno ili ne. Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

15.11.2017. 10:25

Poštovana, bolovi nakon op. zahvata su normalna pojava. Ukoliko nisu praćeni temperaturom, tresavicom, bolovima i pečenjem prilikom mokrenja nema razloga za brigu.